Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život kao dar Božji

Papa poziva na ukidanje smrtne kazne

papa franjo
21.02.2016.
u 13:50

Izvanredni jubilej milosrđa je prilika za promicanje u svijetu zrelijeg oblika štovanja ljudskog života i dostojanstva svake osobe, kazao je Franjo

Papa Franjo je na koncu današnjeg angelusa pozvao sve države da ukinu smrtnu kaznu, te da tijekom Svete godine milosrđa ne izvrše ni jednu takvu kaznu.

"Pozivam savijest svih državnika kako bi se došlo do međunarodnog suglasja o ukidanju smrtne kazne", kazao je Franjo, te predložio svim vladarima katolicima da pokažu hrabar primjer i ne dopuste provesti ni jednu smrtnu kaznu u Svetoj godini milosrđa, koja će biti zaključena 20. studenoga 2016.

Izvanredni jubilej milosrđa je prilika za promicanje u svijetu zrelijeg oblika štovanja ljudskog života i dostojanstva svake osobe, kazao je Franjo i dodao kako i kriminalac "zadržava nepovredivo pravo na život, dar Božji". Franjo je pozvao ne samo na djelovanje kako bi se ukinula smrtna kazna u cijelome svijetu, već i na djelovanju kako bi se poboljšali uvjeti života u zatvorima u štovanju ljudskog dostojanstva osobama koje su lišene slobode.

>> Papa Franjo mijenja i geopolitiku

Ključne riječi

Komentara 25

KI
killthesnake
14:12 21.02.2016.

Papa je malo pošandrcao , mi u Hrvatskoj naprotiv tražimo da se smrtna kazna uvede !

SO
srecko.orsulic123
14:00 21.02.2016.

Smrtnu kaznu treba ponovo uvesti a ostalo su bajke i reklame !

Avatar istovari
istovari
20:30 21.02.2016.

Pa nije li bog prvi uveo smrtnu kaznu!?Neka je on prvi i ukine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije