Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Papa osudio struje koje traže legalizaciju gay brakova u SAD-u

papa benedikt xvi. (1)
AFP/PIXSELL
09.03.2012.
u 17:08

Tradicionalnu obitelj i brak treba braniti od pogrešnih tumačenja, rekao je Benedikt XVI. američkim biskupima u Vatikanu

Papa Benedikt XVI. osudio je u petak "snažne političke i kulturne struje" koje traže legalizaciju istospolnih brakova u SAD-u nakon što je Maryland postala osma američka država koja je takve brakove dozvolila, prenosi Reuters.

– Spolne razlike ne mogu biti odbačene kao nevažne za definiciju braka – rekao je Papa u obraćanju biskupima iz više američkih saveznih država tijekom njihova posjeta Vatikanu. Sve što šteti obitelji šteti i društvu, izjavio je Papa, dodavši kako tradicionalnu obitelj i brak treba braniti od svih mogućih pogrešnih tumačenja njihove prave prirode.

Država Maryland istospolne je brakove ozakonila prošli tjedan i tako se pridružila Massachusettsu, Iowi, Vermontu, New Hampshireu, Connecticutu, New Yorku i the District of Columbiji. Međutim, zakon će u Marylandu stupiti na snagu tek 1. siječnja 2013. godine, a možda i poslije.

Vatikan i katolički dužnosnici diljem svijeta protive se pokretima za legalizaciju istospolnih brakova u Europi i drugim razvijenim dijelovima svijeta. Jedan je od takvih dužnosnika je newyorški nadbiskup Timothy Dolan, koji je prošlog mjeseca promaknut u kardinala. Dolan se borio protiv legalizacije istospolnih brakova u New Yorku, a prošlog je rujna poslao pismo predsjedniku Baracku Obami u kojemu ga je pokudio zbog odluke njegove vlade o uskraćivanju podrške federalnoj zabrani istospolnih brakova.

Komentara 10

AA
aabbcc
18:16 09.03.2012.

. Papa osudio struje koje traže legalizaciju gay brakova u SAD-u.. ____________________________________________________ ............Neda Papa da i ameri naprave svoj grad Vatikan !..........

OB
-obrisani-
18:27 09.03.2012.

Papa osudio struje koje traže legalizaciju gay brakova u SAD-u ---------- :-))))))))))))) dali imas uopste obraza da pricas nesto, tvoji predhodnici su podrzavali oba svetskog rata. uz vasu pomoc su dosli fasisisti na vlast, pomagali u genocidu nad drugim narodima. Sta ce ti vojska i general ako se vernik Ukini drzavu, ukini banku . Nemoj da prodajete pornografiju po vasim knjizarama. Koliko placate za gay usluge Vratitre \"rekekte\" Hrvatskoj ste uzeli reket od 5 milijardi kuna . I ti imas obraza da pricas nesto satanisticka slugo

OB
-obrisani-
13:34 11.03.2012.

Rugala se sova sjenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije