Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Papa napao svećenike koji rade za vlastiti profit

papa
Reuters
20.06.2010.
u 14:52

Svećeništvo ne može predstavljati način dolaska do sigurnosti u životu ili za osvajanje društvenog položaja, upozorio je papa

Papa Benedikt XVI. oštro je napao, tijekom mise u bazilici svetog Petra gdje je u nedjelju zaredio 14 novih svećenika rimske biskupije, svećenike koji upotrebljavaju svoj poziv i osobni prestiž za zadovoljavanje vastitih ambicija i dolazak do uspijeha i vlasti. Papine riječi neminovno se mogu povezati s istragom koja je pokrenuta kako bi se utvrdilo djelovanje Kongregacije za evangelizaciju naroda, bivšu Propagandu Fide, i kardinala Crescenzia Sepea.

Svećeništvo ne može predstavljati način dolaska do sigurnosti u životu ili za osvajanje društvenog položaja. Tko želi biti svećenikom da bi povećao vlastiti prestiž  i moć nije shvatio korijen smisla te službe, kazao je Benedikt XVI. i posebno upozorio kako će onaj "koji želi ostvariti vlastit ambicije, dostići vlastiti uspjeh, uvijek biti robom samoga sebe i javnoga mišljenja". Takav svećenik će, da bi bio smatran u javnosti, govoriti ono što se sviđa ljudima, morat će se prilagoditi modama i mišljenjima čime će ostati bez vitalnog odnosa s istinom. Na taj način će se svesti na osobu koja će sutra osuđivati ono što je danas hvalia.

"Čovjek koji na taj način postavi svoj život, svećenik koji na taj način vidi svoju službu, ne voli Boga i druge, već jedino samoga sebe i, paradoksalno, završava tako da izgubi samoga sebe", rekao je Benedikt XVI.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
18:33 20.06.2010.

Pa na tom videu nisam bio ja ili bilo tko iz mog okružja a najmanje netko iz EU ali jeste dvanaestogodišnjak koji je dobro pilio glavu nekom dedeku jer je izdajnik! Još gore od toga je bilo što su oko njega stjala druga djeca a kad je uz urliknje \"alah...\" digao glavu od tog nestretnika,držeći je za kosu, oni stariji, mudraci nalik onima sa turbanima koje vidjam po raznim skupovima, tapšali su ga po ramenima!

AL
alexx
18:45 20.06.2010.

@Ischmit Po kuranu,Bog nije ljubav i mi nismo djeca bozja nego robovi,pardon ne mi nego muslimani,a mi osali odnosno zidovi i krscani smo nevjernici koje kuran spominje s mrznjom.No nigdje ne spominje npr.hinduizam..jer to muhamed nije poznavao!

OB
-obrisani-
18:20 20.06.2010.

Crkva Vas uci da SIROTINJE mora biti jer bez toga nema ni Crkvenog carstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije