Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO LAŽE TAJ I KRADE

Papa: Laž i krađa nemaju opravdanja

papa
Reuters
18.02.2010.
u 14:19

- Krađa ili laž ne mogu se opravdavati kao ljudska slabost - rekao je Benedikt XVI. govoreći danas u Vatikanu na tradicionalnom susretu na početku korizme.

VATIKAN – Papa Benedikt XVI. na oštar način osudio je krađu i laž, koje se ne mogu opravdati tzv. ljudskom slabošću.
- Krađa ili laž ne mogu se opravdavati kao ljudska slabost - rekao je Benedikt XVI. govoreći danas u Vatikanu na tradicionalnom susretu s predstavnicima rimskoga klera na početku korizme.

Obraćajući se bez napisana govora, papa je kazao kako se ne može nečiju laž ili krađu opravdavati kao da je počinjena zbog ljudske slabosti. Ne može se kazati kako je netko "lagao, ali to je ljudski" ili kako je netko "krao, ali i to je ljudski".

- Biti čovjek znači biti darežljiv, htjeti pravdu, oprez, mudrost, odnosno biti Božjom slikom - rekao je papa i naglasio kako "grijeh nije nikada solidarnost, već je on uvijek nepostojanje solidarnosti".

Papa Ratzinger objasnio je kako "svećenik mora biti čovjek, živjeti pravu ljudskost, biti obrazovan i imati ljudske vrline, razvijati svoju inteligenciju i svoje osjećaje".

- Izraz poslušnost ne sviđa se našem vremenu, čita se kao tuđe nametanja na našu volju, ali poslušnost je mnogo više nego što se misli vezana za ikonu slobode - rekao je Benedikt XVI.

- Božja volja nije tiranska, nije volja koja je izvan našega bića. Ako se prilagodimo Božjoj želji, ulazimo u svoj bitak, dok je otuđenje izlazak iz Božje volje. Poslušnost Bogu prava je sloboda jer je proricanje našeg bitka - kazao je papa.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
baš
14:35 18.02.2010.

Papa: Laž i krađa nemaju opravdanja. E, moj Papst kada bi te makar dragi Bog čuo, kada ljudi već neće.

Avatar kresimir*
kresimir*
05:55 19.02.2010.

E bas! Su oglusili. Dok se ne izcupaju van iz guzice vlastitog egoizma. Dok se ne boje boga, nista od svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije