Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIŽNI PUT

Papa: Jedino je Božja ljubav sposobna promijeniti svijet

papa
Reuters
02.04.2010.
u 23:06

Benedikt XVI. je s posebnog postolja pratio odvijanje Križnoga puta kod Coloseuma i na koncu kazao kako je Božja ljubav jedina sposobna promijeniti svijet.

RIM – Ne zaustavlja se sve Križnim putom, jer dolazi Kristovo uskrsnuće, nakon mraka dolazi svijetlo, rekao je papa Benedikt XVI. na koncu Križnoga puta kod Coloseuma na Veliki petak uvečer.

Danas 2. travnja je i peta godišnjica smrti Ivana Pavla II., na koju je podsjetio u meditacijama Križnoga puta koje je napisao kardinal Camillo Ruini. Benedikt XVI. je s posebnog postolja pratio odvijanje Križnoga puta kod Coloseuma i na koncu kazao kako je Božja ljubav jedina sposobna promijeniti svijet.

No, ni na Veliki petak ne prestaju polemike oko pedofila u Crkvi. Propovjednik papinske kuće, otac Raniero Cantalamessa, je tijekom mise u bazilici svetog Petra u petak predvečer usporedio napad na Katoličku crkvu s napadom na Židove.

Skandal sa svećenicima pedofilima neki iskorištavaju za kolektivni napad na Crkvu i Cantalamessa je tijekom propovjedi pročitao pismo prijatelja Židova koji je izražavajući solidarnost s Katoličkom crkvom koju se u cijelosti napada, te napade usporedio s kolektivnim napadima na Židove.

Židovske zajednice su prosvjedovale zbog takve usporedbe, pa je u petak uvečer šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi kazao kako nije načinjena usporedba, jer ona i nije prikladna, već kako riječi Cantalamese treba shvatiti kao solidarnost jednog Židova prema Katoličkoj crkvi.

Lombardi je odbacio mogućnost da je Papa sudjelovao u pripremanju propovjedi koju je izrekao Cantalamessa. 

Komentara 27

Avatar jura-100
jura-100
10:37 03.04.2010.

\"Papa: Jedino je Božja ljubav sposobna promijeniti svijet\" Je, to je istina - recimo, na Haitiju se to najbolje vidi... totalno je promijenjen božjom voljom i ljubavlju...

IU
Iučica
21:15 03.04.2010.

kir veliki lijepo od tebe što kao musliman braniš pedofile među katoličkim svećenstvom tako bi i katolici istom mjerom trebali uzvratiti braneći pedofiliju u islamu

OB
-obrisani-
00:48 03.04.2010.

Skandal sa svećenicima pedofilima neki iskorištavaju za kolektivni napad na Crkvu---- Da bi isti skandal Papa koristio za kolektivni napad na cijeli svijet sa svojom porukom---- \"Jedino je Božja ljubav sposobna promijeniti svijet\" \"Bozija ljubav ko svijet i narod jeod je doba\" a vama sad triba potucati jaja u Crkvi i zatvoriti neke u cuzu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije