Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA KURIJE
Povratak na članak

Papa Franjo: Zlo klerikalizma i danas je prisutno u Crkvi

Sveti Otac naglasio je da je zlo klerikalizma postojalo i u Isusovo vrijeme, a žrtva tih “intelektualaca religije” je odbačeni i ugnjetavani narod

Komentari 13

Avatar pozor
pozor
09:17 15.12.2016.

Biskup Kosic i njemu slicni su upravo ono o cemu papa govori .

VL
TO
tommybahama
12:07 15.12.2016.

Isus je bio uz "obican"narod, ponizan, okruzen sa ribarima i slicnima a ne sa bogatunima i vlastelinima. To se lako vidi po onome sto je radio i propovjedao. I sam se borio protiv tadasnjih svecenika koji su ga na kraju dosli glave. Ovo danas nije "Kristova crkva" posto Isus nije dao instrukcije da popovi hodaju u zlatnim haljinama, piju iz zlatnih kaleza i zive u velebnim zdanjima i da su "klasa" iznad naroda koja je kroz povjest uvjek bila uz mocne i bogate.....kraljeve i careve. Da Isus ponovo dodje....ovi sa Kaptola bi ga ponovo razapeli...

VL
AM
AMD------------------------
08:47 15.12.2016.

dostojan evandjelja,zivi ga ! fenomenalan covjek i izvrsni pastir dobra !

VL
DU
Deleted user
13:25 15.12.2016.

Savjetujem svim ljudima koji vjeruju u boga i to da se prime posla jer je to jedino sto ih u ovome svijetu jos moze spasiti, nazalost.

VL
DU
Deleted user
13:18 15.12.2016.

Bog je na strani onog koji vjeruje u njega a za druge bu videl, nadam se da nije tako a ako je onda cu morati poceti vjerovati u njega.

VL
KA
kamengen
15:26 15.12.2016.

Pa nasoj crkvi je Hrvatsvo uvijek bilo prvo, a Krscanstvo drugo po vaznosti. Nase biskupe iz kamenih vrleti samo zbunjuje Isusova, mekoca, tolerancija, oprastanje. Ne cemo to, kriz u jednu, mac u drugu ruku i naprijed Hrvati. A srpska crkva mozda jos i agresivnija. Balkan, blago nama.

VL
CR
CROLINDA
08:19 15.12.2016.

ovoga papu najviše vole antikatolici- pametnome dosta

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.