Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa Franjo: Wojtyla i Roncalli sveci 27. travnja 2014.

papa franjo
Reuters/PIXSELL
30.09.2013.
u 11:04

Karol Wojtyla i Angelo Roncalli bit će upisani u knjigu na drugu uskršnju nedjelju

Kanonizacija blaženika Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. održat će se 27. travnja 2014. u Rimu, odlučio je danas papa Franjo, priopćio je ured za tisak Svete Stolice. Papa Franjo održao je danas u apostolskoj palači konzistorij za proglašenje svetima dvojice papa, Ivana Pavla II. i Ivana XXIII.

Karol Wojtyla i Angelo Roncalli bit će upisani u knjigu svetaca 27. travnja 2014. godine, dakle na drugu uskršnju nedjelju, na dan Božanskog milosrđa. Toga će se dana na Trgu sv. Petra u Rimu okupiti milijuni hodočasnika, a mnogi od njih stići će iz Poljske.

>> Wojtyla im darovao kipić Gospe koji sada 'plače' mirisne suze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije