Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon mise

Papa Franjo sudjelovao u egzorcističkom obredu?

papa
Screenshot YouTube
21.05.2013.
u 09:55

Franjo se približio jednom dječaku u invalidskim kolicima iza kojega je stajao svećenik. Taj je svećenik rekao nešto papi Franji, čije se nasmijano lice naglo uozbiljilo.

Papa Franjo sudjelovao je u egzorcističkom obredu, smatra TV-postaja Talijanske biskupske konferencije (CEI) Tv2000. Papa nije imao namjeru biti dio egzorcizma, nego je izrekao kratku molitvu za osobu koja pati, odgovorio je ured za tisak Svete Stolice.

Čin navodnog egzorcizma dogodio se u nedjelju 19. svibnja na Trgu sv. Petra nakon svečane mise. Kao što čini poslije svake mise ili opće audijencije na Trgu sv. Petra, tako je i prošle nedjelje išao među vjernike i posebno pozdravljao bolesne osobe. Franjo se približio jednom dječaku u invalidskim kolicima iza kojega je stajao svećenik. Taj svećenik, koji je bio u pratnji dječaka, rekao je nešto papi Franji, čije se nasmijano lice naglo uozbiljilo. Papa je izgledao koncentriran i položio je obije ruke na dječakovu glavu te izrekao kratku intenzivnu molitvu. Sve je trajalo tridesetak sekundi.

Prema izjavama nekih egzorcista koji su vidjeli snimke toga događaja, papa Franjo izrekao je molitvu kojom se osobu oslobađa od vražje prisutnosti, odnosno obavio je pravi čin egzorcizma. Televizijska postaja talijanskih biskupa, Tv2000 prikazat će snimku toga događaja u petak 24. svibnja u emisiji Vade Retro (Povuci se, izraz kojim egzorcisti naređuju vragu da se udalji). Na snimci se vidi kako u jednom trenutku papino lice postaje ozbiljno. Papa Franjo položio je zatim obje ruke na glavu dječaka, koji trenutak zatim otvara usta i jako izdahne. Gotovo kao u filmovima o egzorcistima. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi izjavio je o cijelom događaju: „Papa nije imao namjeru sudjelovati u nikakavu egzorcizmu, nego je jednostavno molio za osobu koja pati i koja mu je bila predstavljena“. Bez obzira što Sveta Stolica negira Franjin egzorcistički čin, zasigurno će se o tome događaju govoriti s raznih aspekata, posebno nakon emisije koju će u petak emitirati televizijska postaja talijanskih biskupa.

>>Papa Franjo: Čuda postoje i ja sam bio svjedok

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije