Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrinjavanje izbjeglica

Papa Franjo: Europa treba integrirati migrante, ali ne širom otvoriti vrata

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.05.2016.
u 21:29

Na pitanje može li Europa "primiti toliko migranata", Papa je odgovorio: "To je pravo i odgovorno pitanje jer se ne mogu širom otvoriti vrata na iracionalan način".

Europa bi trebala "integrirati" migrante koji dolaze na njezin teritorij, ali ne "širom otvarati vrata na iracionalan način", ocijenio je papa Franjo u razgovoru za francuski list La Croix u broju od utorka.

Na pitanje može li Europa "primiti toliko migranata", Papa je odgovorio: "To je pravo i odgovorno pitanje jer se ne mogu širom otvoriti vrata na iracionalan način".

Papa je 16. travnja posjetio otok Lesbos, ulaz za migrante u Europu, i vratio se s 12 Sirijaca u Vatikan što agencija France presse ocjenjuje snažnom gestom u trenutku dok Europa prolazi kroz migracijsku krizu koja je politički dijeli. 

"Međutim, temeljno pitanje koje si danas moramo postaviti je zbog čega ima toliko migranata" nastavio je Sveti Otac. "Inicijalni problem su ratovi na Bliskom istoku i u Africi i slabi razvoj na afričkom kontinentu, što dovodi do gladi".

Međutim, "najgore je getoizirati ih a trebalo bi ih, sasvim suprotno, integrirati", rekao je Papa.

"U Bruxellesu, teroristi su bili Belgijci, djeca migranata, ali su dolazili iz geta. U Londonu, novi gradonačelnik (Sadiq Khan, sin pakistanskog imigranta) položio je prisegu u katedrali i sigurno će ga primiti kraljica. To pokazuje koliko je važno da Europa bude spremna na integraciju", naglasio je Papa.

>>Sveti Otac udomio više izbjeglica i migranata koji su doplovili do Grčke nego 16 zemalja EU

Komentara 27

PI
pistaljka
21:50 16.05.2016.

Nažalost, ovaj čovjek, koji se naziva "papom" više sliči - po svojim djelima i riječima - mafijašu, nego papi Rimokatoličke Crkve. Kao što imamo uljeze (petu kolonu) u političkim, odgojnim, medijskim i svim drugim krugovima, tako imamo uljeze ili petokolonaše u religijskim skupinama, pa tako i u Katoličkoj Crkvi. A ovaj Franjo je uspio, kao takav, uz pomoć "svoje starije izabrane braće" dospjeti na samo kormilo najveće kršćanske zajednice i nasukati lađu što prije. Fatimska Gospa je upravo u svojoj Trećoj tajni govorila o ovakvim pogibeljnim vremenima i visokom kleru koji vodi Crkvu u propast. Blago onima koji su sposobni prepoznati zamku đavolsku i izbjeći je na vrijeme.

ZA
zahvalni
07:01 17.05.2016.

govori kao politicar, i to kao zapadni politicar

Avatar spasoje
spasoje
23:47 16.05.2016.

Presedniče jedne od najbogatije države koliko ste vi primili izbeglica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije