Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urbi et orbi

Papa: Čovječanstvo proživljava duboku krizu

papa (1)
Foto: Reuters
1/6
04.04.2010.
u 13:16

Kardinal Angelo Sodano obratio se Papi i kazao kako je "cijela Crkva uz Benedikta XVI.", koji je podvrgnut stalnim napadima zbog skandala svećenika pedofila.

VATIKAN – Potreban je eksodus prema miru, rekao je papa Benedikt XVI. s balkona na pročelju bazilike svetog Patra u Rimu obraćajući se Gradu i svijetu (urbi et orbi) na Uskrs, nakon čega je sretan najvažniji blagdan Katoličke crkve poželio na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Uoči uskršnje mise na Tgu svetog Petra, koju je pod kišom pratilo oko sto tisuća vjernika, kardinal Angelo Sodano, dekan kardinalskog zbora, se obratio Papi i kazao kako je "cijela Crkva uz Benedikta XVI.", koji je podvrgnut stalnim napadima zbog skandala svećenika pedofila.

Bio je to neuobičajeni početak svećanosti na Trgu svetog Petra. Nikada se u dvotisućljetnoj povijesti Crkve nije dogodilo da se uoči usrršnje mise uputi poruka potpore Papi. Papa se obratio svijetu i državnicima poželjevši da svugdje prevlada dijalog, jer čovječanstvo proživljava duboku krizu.

- Neka zemljama pogođenima terorizmom i društvenim ili vjerskim diskriminacijama Bog dade snagu za pokretaje dijaloga i za radostan suživot, poručio je Papa. Govorio je o kriznim prostorima u svijetu, kao i pučanstvu pogođenom potresom.

Komentara 38

OB
-obrisani-
13:26 04.04.2010.

Brothers in Crime stite jedni drugog .... PLJUC!

KO
koinsky
14:52 04.04.2010.

koliko vrijedi moja rijec?nisam ni materijalist,a ti lijepis etikete i cijene.tvoje vrednovanje mojih \"manipuliranih\"rijeci uopce me ne zanima.

OB
-obrisani-
20:15 04.04.2010.

Papa u zastiti ZLOCINA Njegovom zastitom je unisteno tisuce djece. Monstrumi su se danima, nocima i godinama izivljavali na jadnoj nezasticenoj djeci. Premjestanjem istih je sirio i prikrivao zlocinacki poduhvat sa kontinenta na kontinent. Onaj Fritz u Austriji je dobarbar za ove bio, jer bar nije izivljavao sebe na tudjoj djeci. Vjerovatno ce se suditi u SAD i sto prije to bolje !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije