Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST CRKVE
Povratak na članak

Papa će biti netko mlađi, ali veće promjene ne možemo očekivati

Ne očekuje se da će doći do dramatičnih zaokreta pa će sljedeći papa njegovati ono što su postigli njegovi prethodnici

Komentari 8

Avatar EU afrodita
EU afrodita
22:32 13.02.2013.

Slažem se sa Grubišićem....prije će se katolička institucija raspasti nego što će se promijeniti...njihov problem

VL
Avatar gladijator4
gladijator4
23:50 13.02.2013.

A zašto se tome uopće pridaje tolika pažnja. Čime su to oni zaslužili???

VL
WI
wiliam
23:57 13.02.2013.

Tko je taj Grubišić? Po čemu je on relevantan da komentira tako važna pitanja i da mu Večernji daje toliko puno prostora? Kraj tolikog broja vrhunskih teologa vi pitate njega za mišljenje!!?

VL
VU
vucko
11:11 14.02.2013.

Papa Benedikt 16. krsnim imenom Razinger vec kao Kardinal bio je rado vidjen medju vjernicima,pogotovo medju mladima. Postavsi Poglavar katolicke crkve u Rimu dosao je u okruuzenu grupu konzervativnih Kardinala sa kojima se morao angazirati i oprezno obnasati svoju duznost.Liberalizacijaija svjetskih razmjera smisla zivota i ponasanja drustva ucinila je svoje tako da su ljudi postepeno poceli napustati crkvu a crkva je gubila svoje vjernike ( na pr. gay populacija) Za neke buduce reforme nije bilo sluha.Osudjivanje i zabrana kontracepcijskih sredstava uvijek je bila u prvom planu,pitanje prekinuca trudnoce totalno zabranjeno. Vjernike je narocito uzbudilo slucaj kada je jedna zena bila pretucena i silovana.Poslijedica koja je kasnije objavlena bila je trudnoca,a zeni nije dozvoljena ljecnicki prekid trudnoce. jer je zaceti zivot prioritet koji se mora izvrsiti do kraja. Novi Papa pogotovo ako je mladji imat ce borbu sa konzervativnima .Sadasnji jos Papa poradio je nesto na okumeni sa ruskom pravoslavnom crkvom ali dali ce biti proces nastavljen sa novim Papom stoji pod upitnikom !

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:30 14.02.2013.

Zašto ste mi obrisali komentar....napisala sam samo da je don Grubišić ponovija riči talijanskog kardinala Martinija kad je reka da "katolička crkva kaska 200 godina iza suvremenog svita"....tutto qua

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:09 14.02.2013.

crna vranice ne pripadam niti jednom miljeu.....ako sam duže vremena živjela na zapadu nego u Hrvatskoj i to se vidi....nije to moj problem....ne mogu promijeniti moj mentalni sklop i vratiti se u prošlost....srednjeg vijeka.....kao što ni ti izgleda ne možeš promijeniti svoj.....i krenuti prema budućnosti

VL
CV
crna vrana
10:31 15.02.2013.

14.02.2013. u 21:09h EU afrodita je napisao/la: ne pripadam niti jednom miljeu.. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- To vi možete prodavati neupućenima . Dovoljno je prolistati vaše komentare pa da se iz zrakoplova vidi da pripadate (iako možda ne de jure , ali dee facto sigurno ) miljeu genderovaca i protagorejaca, kojima je k tomu ucjepljeno protukatoličanstvo, a sve pod firmom progresa. Sačuvaj nas Bože takvog progresa koji vodi k autodestrukciji. Vi ste samo alat u rukama svjetskih populacijskih redukcionista, a da toga niste ni svjesni.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
11:20 15.02.2013.

crna vrana Vi u Hrvatskoj vidite crno - bijeli svijet i to je vaš problem....na jednoj strani su vam desničari,domoljubi,nacionalisti, heteroseksualci a na drugoj ljevičari,jugonostalgičari,homoseksualci....možda zato što je Hrvatska mala zemlja...ali svijet je velik i raznolik....na zapadu ima puno desničara što su homoseksualci ( kao npr. svi stilisti: Dolce & Gabana,Versace, Valentino itd.),ja u Italiji imam prijatelje koji su homoseksualci i vjernici katolici, svaku nedjelju idu na misu....ja sam isto vjernica i katolkinja i idem na misu kad sam u Italiji....u Hrvatskoj to izbjegavam jer sam vidila da Hrvatski svećenici jako zaostaju za zapadom....naime zagovaraju srednjovjekovni katolicizam...takve propovijedi koje se čuju u hrvatskim crkvama ne čuju se u crkvama Italije,Francuske,Španjolske....Hrvatska je po tome sličnija Vatikanu nego drugim zapadnokatoličkim zemljama

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.