Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Papa: Bog je tamo gdje vlada pravda

Benedikt XVI.
25.12.2010.
u 12:59

Benedikt XVI. je tijekom Božićnog obraćanja pozvao odgovorne svih naroda na stvaranje mira i pravde

VATIKAN – Neka Božić nadahne Izraelce i Palestince u nalaženju pravednog i mirnog suživota, poručio je danas papa Benedikt XVI. s lože na pročelju bazilike svetog Petra tijekom tradicionalnog obraćanja Gradu i svijetu (Urbi et orbi) na Božić. Benedikt XVI. je pozvao odgovorne svih nacija na djelovanje kako bi se došlo do mira i pravde u cijelome svijetu, te je posebno spominjao krizna područja i pozvao na solidarnost među narodima. Zatim je na 65 jezika, među kojima i na hravatskome, čestitao Božić.

Neka ljubav Božija “pokloni ustrajnost svim kršćanskim zajednicama koje pate diskriminaciju i proganjanja i neka nadahne političke i vjerske čelnike da se zauzmu za puno poštovanje vjerskih sloboda svima”, poručio je Papa. Na Trgu svetog Petra bilo je više desetaka tisuća osoba koje su pod kišom slušale Papinu Božićnu poruku.

A, oko 10.000 osoba bilo je u bazilici svetog Petra na polnoćki koju je predvodio Benedikt XVI. Kršćanski Bog je prevladao “beskonačnu razdaljinu između Boga i čovjeka i dao je ljudima snagu da se odupru tiraniji moći”, kazao je Papa u homiliji na svečanoj polnoćnoj misi.

Benedikt XVI. je objasnio smisao utjelovljenja i molio je Boga da ostvari svoje obećanje mira.

“Zahvaljujemo ti na dobroti, ali te molimo i da pokažeš svoju moć, podigni u svijetu vladavinu tvoje istine, tvoje ljubavi, kraljevstva pravde, ljubavi i mira”, rekao je Papa tijekom polnoćke. Bog je tamo gdje vlada pravda, ljubav i mir, poručio je Benedikt XVI., a tijekom mise se govorilo na više jezika kako bi se pokazala univerzalnost Crkve.

Na Badnjak, uvečer, Papa je na svome prozoru privatne rezidencije zapalio svijeću Mira i blagoslovio jaslice na Trgu svetog Petra.

Ključne riječi

Komentara 156

FR
franjo
13:48 25.12.2010.

Bog je tamo gdje vlada pravda. Tocno! U Hrvatskoj Bo nije i zato treba Papa pod hitno da dodje i donese nam Boga, i istjera Vraga. U Hrvatskoj vlada Vrag!

SJ
sjebek
11:55 30.12.2010.

treba znati da je ustaštvo rezultat srpskog terora nad ostalim narodima i tadašnjoj kraljevini

OB
-obrisani-
09:20 26.12.2010.

Papa se ponaša kao Komunist Svaki Hrvat mora vjerovati u HDZ,,jer samo HDZ vodi u još bolje sutra. Svjetlost na kraju tunela je sve jaća Čestit Božić svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije