Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa Benedikt XVI. protiv skenera tijela na aerodromima

papa
AFP
21.02.2010.
u 10:04

Prijetnje međunarodnog terorizma i sadašnja ekonomska kriza ne smiju dovesti, pa ni u zračnom prometu, do gubitka prava i vrijednosti ljudske osobe, upozorio je papa Benedikt XVI

Prijetnje međunarodnog terorizma i sadašnja ekonomska kriza ne smiju dovesti, pa ni u zračnom prometu, do gubitka prava i vrijednosti ljudske osobe, upozorio je papa Benedikt XVI. govoreći  predstavnicima talijanske Nacionalne ustanove civilnog zrakoplovstva (ENAC). Papa je podsjetio kako su djelatnici ENAC-a zaduženi za upravljanje i kontroliranje zračnog prometa sa štovanjem, uz ostalo, i međunarodnih pravila jamčeći sigurnost putnika i robe.

"No prilikom provedbe tih višetrukih zaduženja važno je podsjetiti kako je osoba, u njezinoj cjelosti, glavni kapital koji treba zaštititi i vrednovati. Štovanje toga načela može se činiti teškim i kompliciranim u sadašnjem kontekstu prijetnje međunarodnog terorizma kojem su ciljevi napada zračne luke i zrakoplovi kako bi proveli svoje subverzivne namjere. I u takvoj situaciji ne smije se ispustiti iz vida štovanje osobe", upozorio je Benedikt XVI.  

Vatikan, očito, drži kako skeneri tijela, koji će se uvesti na glavnim talijanskim zračnim lukama, vrijeđaju dostojanstvo čovjeka, pa Papa upozorava na njihovu upotrebu, ali drži kako treba jamčiti i sigurnost i spriječiti terorističke napade.

Ključne riječi

Komentara 14

MM
Mladen Miletić
15:08 21.02.2010.

Papa Benedikt XVI. protiv skenera tijela na aerodromima , da nije isti razlog kao kod nekih koji su zato protiv da nebi skener pokazao da su pizde !°

Avatar Ledeni
Ledeni
10:52 21.02.2010.

Tako, lijepo je da si svima pokazao na kojem si nivou kulture. Nije ni čudno, ako znamo odakle si.

OB
-obrisani-
12:08 21.02.2010.

ledeni papane, danas je nedelja koja je kod svih Hrišćana slobodan dan, jedino kod tebe izgleda nije jer pripadaš đavo bi ga znao jehovinim svedocima ili vehabijama ???! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije