Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Papa Benedikt XVI. diplomatima: Kriza pogađa mlade

papa (1)
Reuters/Pixsell
09.01.2012.
u 16:39

Ekonomska i financijska kriza duboko su se urezale u živote ljudi koji žive u zemljama u razvoju – kaže papa

– Potrebne su mjere koje će svima jamčiti dostojan život i koje će omogućiti razvitak sposobnosti pojedinaca za dobrobit svih – rekao je papa Benedikt XVI. govoreći danas diplomatskom zboru. U tradicionalnom govoru na početku svake godine veleposlanicima 180 zemalja akreditiranih u Svetoj Stolici papa je kazao da ekonomska kriza nastala na Zapadu pogađa i zemlje u razvoju, a izlazak iz krize ne znači samo smanjiti gubitke pojedinaca ili nekog naroda.

– Ekonomska i financijska kriza nisu pogodile samo obitelji i poduzeća u ekonomski razvijenim zemljama, nego se duboko urezala u život u zemljama u razvoju – rekao je Benedikt XVI. te se dotaknuo mnogih tema, od napada na kršćane do arapskog proljeća i vjerskih sloboda u Africi, koje su jedno od primarnih ljudskih prava. Posebno se osvrnuo na ekonomsku situaciju u svijetu naglasivši da kriza posebno pogađa mlade koji ne vide bolju budućnost.

– Njihovo je nezadovoljstvo rezultiralo i prosvjedima koji su teško potresli mnoge regije u svijetu – kazao je papa. Potvrdio je protivljenje Crkve zakonima o pobačaju i homoseksualnim brakovima.

– Neke zakonske mjere omogućuju pa čak i favoriziraju pobačaj kad je dijete neželjeno ili kad je riječ o sumnjivim liječničkim razlozima – kazao je Benedikt XVI. te potvrdio odbijanje braka između istospolnih osoba jer je “obitelj utemeljena na braku između žene i muškarca”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije