Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panenić o zahtjevima Moody'sa
Povratak na članak

'Želimo biti brzi i fleksibilni i prenijeti odlučno naše stajalište da će promjene biti provedene'

Dodao je kako treba "prestati samo pričati priče" i stajati iza toga što se govori, a to će, kako je rekao, predstavnici Moody'sa moći provjeriti sredinom godine, za kada su najavili ponovni dolazak u Hrvatsku.

Komentari 7

BA
barbaizamerike
19:57 11.02.2016.

Moodys ce ovaj put imati fokus na gruntovne I katastarske knjige jer je to jako vazno za strane ulagace jer se mnogi zale u vezi toga a medu njima sam i ja. zato molim vladu da to prvo sredi

VL
Avatar comparator
comparator
20:21 11.02.2016.

Teško bilo što možemo obečati dok teroristi koji za sedam kuna ljetuju na Brijunima i koriste vojsku i prijevoz vojnim brodovima na te otoke i avijone za posjet ljubavnicama destruiraju bilo kakve promjene .

VL
Avatar hdz1848
hdz1848
19:56 11.02.2016.

HDZ nikad nije bio brz i efikasan. Zato smo danas najsiromašnije zemlja istočnog bloka. 12 godina smo pregovarali s Briselom. Najviše općina imamo. Zaposlenih s kupljenim diplomama. Nešto je to Milanović čistio. Ali sada i to završava.

VL
DU
Deleted user
21:19 11.02.2016.

To treba brzo uciniti kao sto je brzo prebacen stiropor iz tocke A u tocku B.

VL
DU
Deleted user
21:35 11.02.2016.

Ovaj će poslati jasnu poruku za uspješno privlačenje investicija: ako dođete, čuvajte imovinu - ovdje su i ministri skloni potkradati pod sitno strane investitore!

VL
IC
iz.croatia@gmail.com
21:45 11.02.2016.

Sto i kako moze ministar gospodarstva napraviti bez sveobuhvatne reforme javnog sektora drzave te fiskalne politike a za sto su po meni izravno odgovorni predsjednik vlade i ministar financija. Gosp. Oreskovic je taj koji treba pokrenuti reformske promjene, on je taj koji treba saboru predloziti dugorocni ali i odrzivi koncept reformskih mjera kojima bi se stvorila djelotvorna klima ka poticaju izvoza i otvaranju novih radnih mjesta. Mislim da bez devalvacije hrvatske nacionalne valute, smanjenja PDV-a, te smanjenja svih obaveza iz bruto osobnog dohotka zaposlenih nema konkurentnog hrvatskog produkta na svjetskom trzistu kapitala, bilo da se radi o nasem produktu ili usluznim djelatnostima. Mi smo preskupi za inozemnog ulagaca, pa cak i nasa turisticko-hotelijerska ponuda u usporedbi sa nasom konkurencijom sve manje postaje atraktivna. Dokaz svemu tome su izdaci iz drzavnog proracuna za javni sektor koji nikako nije u harmonijskoj relaciji prihodovne strane proracuna te time i direktno usporava rast BDP-a. Produkt nam je skup jer nam je drzavni cinovnicki aparat preglomazan i neefikasan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.