Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI
Povratak na članak

Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

Panenić je kazao i kako je hrvatsku naftnu struku, politiku i javnost uznemirila izjava "predsjednika uprave MOL-a i bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zsolta Hernadija" kad je rekao da će MOL slijediti svoj poslovni put s Inom ili bez nje

Komentari 24

ST
stric8
12:02 26.10.2016.

....sve ovo se znalo 2003-e kad je račan prodao INA-u mađarima ....

VL
ZZ
zztopigor
11:40 26.10.2016.

nije mi jasno, ukoliko imate dokaza o kriminalnim radnjama i krsenjima ugovora, jednostavno izvlasite MOL i problem rijesen.

VL
MA
marijaqwer
12:43 26.10.2016.

Sdp je prodao INA , a Hdz je omogucio vecinsko vlasnistvo. Upravo je Jadranka Kosor prodala 6% iz fonda hrvatskih branitelja ( koji od tada stalno propada ) , a branitelje ciji su udjeli nije nista pitala.

VL
Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
13:41 26.10.2016.

Sad će to HDZ i MOST srediti. Oni se busaju u prsa kao čuvari nacionalnih interesa. Svi ostali su jugofili, komunjare, ojrunaši...

VL
PR
propalismoFranjoskroz
13:32 26.10.2016.

dugo još dugo ćemo jesti hdzeova govna

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:28 26.10.2016.

Kada je svima postalo jasno da je MOL prešao skoro 40% odlučile su braniteljske udruge (da, udruge hrvatskih branitelja) da upravo MOL-u predaju svojih 6% dionica kako bi MOL mogao uz pomoć Sanaderovog prijatelja instaliranog u vrh INE i nekih 48% dionica preuzeti sve vlast u INI. Danas HDZ roni krokodilske suze, a braniteljske udruge se ne bave stotinama i tisućama radnika INE za koje ih nije briga, a od kojih je nekoliko stotina u statusu hrvatskih branitelja, već su trenutno svaki dan "u problematici filmske kulture".

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:29 26.10.2016.

I što sada? Na vlasti su oni koji su za osobne interese svojih vođa prepustili INU prevarantima a ne partnerima kao i oni koji su u presudnom trenutku dali u ruke MOL-u ono potrebno za kontrolni paket. Neka fina ii ljubazna gospođa Kosor odgovori svima kako joj je palo na pamet nagovarati braniteljske udruge da naprave izdaju Hrvatske i tko ju je na takav čin nagovorio, jer ona izgleda i nije imala neke osobne koristi. I neka to gospođa Kosor napiše na svojim društvenim stranicama kako se ne bi igrali više skrivača i kako bi svatko rekao kakva mu je bila uloga u svemu tome. Novaca i tako nema, sve smo predali u ruke našim pretvorbenim herojima. I na kraju da ponovim rečenicu koju su mnogi bogataši često i prigodno uzvikivali: "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što".

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:27 26.10.2016.

INA je žrtva politike privatizacije i pljačke voljene Hrvatske od strane onih koji su i danas dio te politike. Famozna ideja da se usred rata pogoduje nekolicini osoba bliskim HDZ-u tako što će se razdijeliti nacionalna imovina u ruke odabranih na način da im banke odobre "kredite" a onda oni te kredite garantiriraju nekretninama koje su kupili tim kreditima. Dok banke država zatim redovno sanira, jer niti bankama niti državi novac nije došao. Ali nisu uvijek bili ni krediti već pokloni iz državne riznice (slučaj Gavrilović) članovima partije ili obitelji istaknutih političara. Ideja o privatizaciji INE došla je u privatizacijskim vladama HDZ-a gdje su sve redom novac na kraju trpale u privatne džepove na štetu građana, uposlenika i voljene domovine Hrvatske. Niti Račanov SDP nije bio imun pa je on "tražio strateškog partnera" i umjesto austrijskog OMV izabrao preko noći MOL, povezan dugom rukom s ruskim kapitalom. I otišlo je 25% dionica plus jedna i ode odmah po ugovoru pola upravljačkih prava. Vlada HDZ-a otišla je korak dalje i prema Sanaderovom poticaju dala MOL-u dodatne dionice. Tada je MOL prešao ukupnu vrijednost od 37,5% dionica a ostale dionice je MOL kupovao na slobodnom tržištu putem tvrtki s Cipra, na primjer.

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
12:24 26.10.2016.

ništa značajno , koliko je firmi ugašeno i nikom ništa , isti ljudi , ista stranka ,izabrana od istog naroda - ništa novo u uredu

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:48 26.10.2016.

Evo što MOL-ova uprava INE kaže danas o stanju vlasništva, izvor: - internetske stranice INA grupe. " INA-Industrija nafte d.d. Zagreb (INA, d.d.), dioničko je društvo u vlasništvu mađarske naftne kompanije MOL - Hungarian Oil and Gas Public Limited Companypany (49,08%), Republike Hrvatske (44,84%) i institucionalnih i privatnih investitora (6,08%). Temeljni kapital Ine iznosi 9.000.000.000,00 kn i podijeljen je na 10.000.000 (deset milijuna) redovnih dionica kojima se trguje na Zagrebačkoj burzi. Sve dionice su uplaćene u cijelosti i izdane s nominalnim iznosom od 900,00 kn po dionici. INA je postala dioničko društvo 1993. godine, a 2003. godine 25% +1 dionica prodana je MOL-u Rt. Dvije godine kasnije 7% dionica (700.000) Ine preneseno je na Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Inicijalna javna ponuda 17% dionica Ine uspješno je predstavljena u studenom 2006. godine. Dionice su izlistane na Zagrebačkoj burzi te na Londonskoj burzi gdje je krenulo trgovanje globalnim potvrdama o deponiranim dionicama (GDR). Inicijalna ponuda Ininih dionica izazvala je veliki interes privatnih i institucionalnih investitora u Hrvatskoj te je potražnja za upis dionica višestruko nadmašila ponudu. Godine 2007. prodaje se dodatnih 7% dionica zaposlenicima i bivšim zaposlenicima." Ovo i službeno potvrđuje dio onoga što sam napisao ranije.

VL
KO
kodifan
13:15 26.10.2016.

šta ćeš, da su sutra izbori opet bi hdz pobijedio, pa nek sve propadne bitno da su " domoljubi" na vlasti

VL
Avatar Brahma
Brahma
12:11 26.10.2016.

E bas me zabole, gasi to i teraj sve na ulicu!

VL
DU
Deleted user
12:17 26.10.2016.

Zasto sad kukanje,,,zar nije HDZ pocetkom 90-ih govorio kako je Hrvatima i Hrvatskoj dovoljno samo more i malo Slavonije da se malo hrane proizvede,,,a industrija nam uopce nije potrebna,,,sto ce to nama pored plavog mora i plodne Slavonije........Bar se ja tog sjecam..........Valjda sad doslo Hrvatima iz g..... u glavu pa kukanje..........

VL
PR
propalismoFranjoskroz
12:27 26.10.2016.

Karamrkova supruga dobro dakle radi?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.