Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALJNJA ESKALACIJA SUKOBA

Pala definitivna odluka, Izrael upravo objavio: 'Uzvratit ćemo Iranu!'

FILE PHOTO: Israeli military Chief of General Staff Herzi Halevi visits the northern Israel
Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES/REUTERS
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
15.04.2024.
u 20:23

"Gledamo prema budućnosti, pažljivo promišljamo o našim koracima i uzvratit ćemo na ovo masovno lansiranje raketa, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na teritorij Države Izrael", poručio je načelnik glavnog stožera izraelske vojske Herzi Halevi.

Načelnik glavnog stožera izraelske vojske Herzi Halevi izjavio je iz zračne baze Nevatim, u južnom Izraelu, da će Izrael odgovoriti na iranski napad. "Iran je želio oslabiti strateške sposobnosti Države Izraela, a to je nešto što se do sada nije dogodilo. Bili smo spremni za operaciju 'Željezni štit', što je natjeralo Iran da se suoči s našom zračnom nadmoći", rekao je.

"Prošlog ponedjeljka vidjeli smo što se priprema i mislimo da je Država Izrael vrlo jaka i zna se samostalno nositi s tim, ali s prijetnjom koja je tako brojna i tako daleko, uvijek smo sretni kada su Sjedinjene Američke Države s nama" dodao je Halevi.  "Gledamo prema budućnosti, pažljivo promišljamo o našim koracima i uzvratit ćemo na ovo masovno lansiranje raketa, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na teritorij Države Izrael."

Podsjetimo, Iran je u subotu navečer lansirao stotine dronova i projektila na Izrael odgovarajući na izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginula sedmorica časnika Iranske revolucionarne garde, uključujući dvojicu visokih zapovjednika. Izrael je zanijekao odgovornost za taj napad koji se dogodio 1. travnja. 

Američki predsjednik Joe Biden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu da Sjedinjene Države neće sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi protiv Irana, rekao je dužnosnik Bijele kuće u nedjelju. U izjavi objavljenoj kasno u subotu nakon napada, Biden je kazao da je rekao Netanyahuu kako je Izrael "pokazao izvanrednu sposobnost da se obrani i porazi čak i napad bez presedana".

VEZANI ČLANCI:

Biden u izjavi nije rekao jesu li on i Netanyahu razgovarali o mogućem odgovoru Izraela ili potencijalnom angažmanu SAD-a. SAD ne želi niti "eskalaciju" niti "širi rat s Iranom", izjavio je u nedjelju glasnogovornik Bijele kuće. 

"Predsjednik Joe Biden je bio jasan: ne želimo eskalaciju. Ne želimo širi rat Iranom. Mislim da će nam sati i dani koji dolaze puno toga reći", rekao je John Kirby za NBC televiziju. "Jasno smo dalo do znanja svim stranama, uključujući Iran, što bismo učinili (...) i koliko ozbiljno bismo primili svaku prijetnju našem osoblju" raspoređenom na Bliskom istoku", dodao je Kirby. Kiby je dodao da će SAD "ostati budan i na oprezu" glede bilo kakvih iranskih prijetnji američkim vojnicima.

FILE PHOTO: Israeli military Chief of General Staff Herzi Halevi visits the northern Israel
1/31

Komentara 34

KR
Krivac
21:11 15.04.2024.

Ratuj te sami ne uvlači te druge

VL
Vladek37
21:42 15.04.2024.

Neznam koji su goriji niti jedni mi se ne sviđaju.

ZA
zagabria5
21:41 15.04.2024.

Ovi se ne daju urazumiti, naravno kada znaju da iza njih stoji SAD. Nije baš hrabro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije