Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon presude

Pakoštanci na ulicama: Ori se 'Zovi samo zovi, svi će sokolovi'

pakoštane (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/13
16.11.2012.
u 08:13

Pakoštanima vlada neopisivo veselje pomiješano sa suzama radosnicama. Brojni auti trube. Svi komentiraju kako je jedina pravda bila sloboda za njihova Antu, kao i za generala Markača

Pakoštanci se i dalje spontano okupljaju na javnim mjestima iznoseći mnogobrojne hrvatske zastave. Od objave oslobađajuće presude traje pjesma i slavlje, a nešto iza 11 sati Pakoštane je nadletio i vojni Pilatus, na sveopće oduševljenje okupljenih.

"Zovi, samo zovi"

Brojni Pakoštanci izašli su na ulice, pjevaju ''Zovi samo zovi, svi će sokolovi'', gore bengalke. Pakoštanima vlada neopisivo veselje pomiješano sa suzama radosnicama. Brojni auti trube. Svi komentiraju kako je jedina pravda bila sloboda za njihova Antu, kao i za generala Markača.

– Ima boga i pravde. Dobro došao Ante kući! – kazao je najbolji generalov prijatelj i suborac Žoni Maksan.

Načelnik općine Milivoj Kurtov rekao nam je kako čeka da se čuje s Gotovinom i da će, ukoliko to Gotovina dozvoli, u vrlo kratkom vremenu organizirati feštu za pamćenje. I on je, gotovo poput svih s kojima smo razgovarali, kroz suze radosnice ponavljao kako je cijelo vrijeme znao da je Gotovina nevin i da će se to dokazati.

Rodne Pakoštane strepe: Moraju osloboditi Gotovinu, nevin je

Brojne novinarske ekipe već su oko sedam sati počele dolaziti u Pakoštane, rodno mjesto generala Ante Gotovine. Mještani obavljaju svoje svakodnevne jutarnje poslove, no malo tko ne komentira da će u devet sati biti izrečena presuda hrvatskim generalima, a posebno njihovom sumještaninu.

Nestrpljivo se iščekuje devet sati. Već su uključeni televizijski prijamnici u pakoštanskim kafićima, gdje će pojedinci pratiti izricanje presude, no najveći dio mještana najvjerojatnije će dočekati objavu, kako se nadaju – slobode za generala Gotovinu, u svojim kućama. U tom slučaju u vrlo kratkom vremenu organizirat će slavlje.

– Moraju ga osloboditi kad je nevin, rekao nam je jedan Pakoštanac. 

Oslobađajućoj presudi nada se i najbolji generalov prijatelj i suborac Žoni Maksan.

>>'Kakav je to sud kad nevin čovjek 7 godina trune u zatvoru'

'Pratite od 9.00 sati uživo na Večernji.hr prijenose iz Haaga i sa zagrebačkog Trga bana Jelačića'

Komentara 6

VE
vero
10:09 16.11.2012.

Ljudi, narode ima Boga, Čačić je kriv i mora u zatvor, a naši generali su nevini i slobodni (iako su odgulili nevini 7 godina). Pravda je spora ali dostižna, a dolazi kad joj se najmanje nadaš.

OL
olovka
10:36 16.11.2012.

Ima bog ima , nazalost bas je onakav kakvim ga smatram ,pravo ljudsko bice ,neposten ,nevidi ,necuje ,naravno i ne govori . Jos samo da oslobode Mladica ,Karadzica pa da ljudi budu ravnopravni . Dokaz da u svijetu vlada zakon kriminala koji je poceo sa Hitlerom 1939 nastavljen i do dan danas ,samo sa povecanim brojem demokratskih drzava. BRAVO za slobodu ali postujte i tudu.

CR
CroViper
10:45 16.11.2012.

A gdje je Savo Strbac?? Savooooo javi seeeeeee.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije