Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi na sjeveru

Paklena noć u Londonu: Palili autobuse i policijska vozila

neredi u tottenhamu (1)
Reuters/PIXSELL
07.08.2011.
u 09:12

Skupina prosvjednika najprije se mirno okupila pred policijskom stanicom zbog smrti mladića koji je umro uslijed razmjene vatre s policijom, no prosvjed je eskalirao u nasilje.

Paklena noć spustila se nad Tottenham u sjevernom Londonu gdje je skupina prosvjednika napravila kaos nakon što je u četvrtak policija upucala 29-godišnjeg Marka Duggana. Prema izvješću BBC-a, okupljeni  prosvednici počeli su na bacati zapaljive bombe na sve što se kreće.  Prvi su se na udaru našli policajci, zatim njihovi automobili, a zapaljena je i jedna zgrada, trgovina... Pošteđen nije bio niti kombi BBC-a, a gorio je i jedan autobus na kat.

U neredima je ozlijeđeno osam policajaca koji su prevezeni u bolnicu, a najmanje jedan od njih zadobio je ozljede glave.

Iz Londonske hitne pomoći izvijestili su kako su na mjestu događaja zbrinuli deset osoba, a još devet ih je hospitalizirano. Neredi su potrajali do jutra.

Policija je izvijestila da su uhitili 42 osobe i to zbog nasilje, krađa i provala. Stanovnici sjevernog Londona još uvijek zbrajaju štete.

Sve je počelo okupljanjem tristotinjak prosvjednika koji su pred policijskom postajom zahtijevali "pravdu". Okupljane je u početku bilo mirno, no prema pričanju svjedoka, u jednom trenutku počele su letjeti boce i razni zapaljivi predmeti što je kulminiralo žestokim napadom na policiju. Prosvjednici su se primali svega pa su tako letjeli i prometni znakovi, kolica za dućan...

Okolnosti smrti M. Duggana još uvijek nisu potpuno razjašnjene. Mladić je preminuo u četvrtak u razmjeni vatre s policijom, a tijekom sukoba ozlijeđen je i jedan policajac. Duggan se navodno bio oglušio na naredbu policajca da stane i tu sve krenulo nizbrdo. Sumnja se da je policajac ozlijeđen prvi, no istraga i dalje pokušava utvrditi sve okolnosti nesreće koja je potpirila vatru između građana sjevernoga Londona i policije.

Komentara 181

RE
@rea
13:45 07.08.2011.

12:06h jaruzelskia je napisao/la: Zar je tražiti pravdu nešto čudno? ____________________ Mani se demagogije, zar se pravda traži nasiiljem, pljačkom trgovina i uništavanjem tudje imovine ?!

OB
-obrisani-
20:39 07.08.2011.

ha,ha besposleni ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZion podrepasi jos uvijek djele minuse

TO
Toni50
12:57 07.08.2011.

Odmah uvesti zabranu leta i poslati Ruse da nadziru zabranu leta sa savznicima iznad Engleske ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije