Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Pakistan ne prihvaća američko izvješće o pogibiji njihovih vojnika

\'Pakistani soldiers carry the coffins of their comrades who were killed in a NATO strike during a funeral ceremony in Peshawar on November 27, 2011. The United States moves to salvage ties with Pakis
AFP/REUTERS/PIXSELL
23.12.2011.
u 07:34

U izvješću se navodi da su obje strane odgovorne za incident zbog nepotpunih informacija i loše međusobne komunikacije

Pakistan je odbacio nalaze američke istrage o zračnom napadu na pakistansko-afganistanskoj granici 26. studenog, prilikom čega je poginulo 24 pakistanskih vojnika, prenosi BBC.

U izvješću se navodi da su obje strane odgovorne za incident zbog nepotpunih informacija i loše međusobne komunikacije između američke i pakistanske vojske na terenu. Pakistanska vojska ocjenjuje izvješće neprihvatljivim i bez dovoljno dokaza o tome o čemu pišu.

– Za nas je izvješće kakvo je objavljeno u medijima neprihvatljivo, a daljnju ocjenu dat ćemo nakon što nam stigne službeno izvješće – poručili su iz pakistanske vojske.

Nakon napada Pakistan je zatvorio svoju granicu prema Afganistanu čime je prekinut glavni put za opskrbu NATO-ovih snaga.

SAD je u svom izvješću, prihvaćajući dio odgovornosti za poginule pakistanske vojnike, izrazio duboko žaljenje zbog tragičnih pogibija.

 

Ključne riječi

Komentara 6

KO
konstantinopolj
09:55 23.12.2011.

pa zar se ameri nisu ispričali ? šta još hoće?

JA
jaruzelskia
12:10 23.12.2011.

konstantine, Obama nikada nije izrazio žaljenje i to je jedna od stvari koje Pakistan hoće…. Uz to krivnja je u potpunosti na strani terorista koji sebe nazivaju USA...i Pakistan hoće da USA pruzmu odgovornost (zapravo USA su gori od teroroista....teroristi preuzmu odgovornost = teroristi imaju barem nekakvog morala za razliku od USA)

KO
konstantinopolj
13:49 23.12.2011.

poljakinjo slažem se sa tobom.... šalio sam se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije