Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT U BRDU

Pahor grozničavo nastoji spasiti sastanak na vrhu u Brdu

borut pahor
Reuters
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
18.03.2010.
u 19:42

Ne dođe li srbijanski predsjednik Boris Tadić, ni Europsku uniju neće predstavljati predsjednik Herman van Rompuy kao ni španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.

Sat i pol razgovarao je slovenski premijer Borut Pahor u četvrtak poslije podne s predsjednikom Europskoga vijeće Hermanom van Rompuyem u Bruxellesu, kamo je iznenada doputovao ne bi li pokušao spasiti sastanak što ga je za vikend, uz pomoć hrvatske premijerke Jadranke Kosor, sazvao u Brdu kod Kranja. Jučer ujutro francuska je agencija AFP, naime, javila da će Europska unija sniziti razinu svoje predstavljenosti na sastanku na kojemu bi trebali sudjelovati šefovi država ili vlada svih zemalja nastalih na tlu bivše Jugoslavije i Albanije te da Van Rompuy neće doći.

Ta je pak vijest uslijedila također iznenadnome Pahorovu putu u srijedu navečer u Beograd, gdje je zajedno s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom nastojao uvjeriti srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića da dođe u Brdo kod Kranja. Tadić, naime, svoj dolazak uvjetuje nepredstavljanjem Kosova kao neovisne države.

Van Rompuy je sa sastanka izišao prvi, dobacivši novinarima u prolazu tek: “Dobra večer”. Pahor se pojavio pola sata kasnije, nimalo rječitiji. “Sutra je novi dan”, sve je što je rekao.

Španjolsko predsjedništvo EU trebao bi u Brdu predstavljati ministar vanjskih poslova Miguel Angel Morartinos. No, Bruxellesom se u četvrtak proširila glasina da će i sa španjolske strane doći neka niža šarža.

- Vidjet ćemo. Sve je još otvoreno – rekao je predvečer Večernjemu listu španjolski diplomatski izvor. Očito, Pahorovi grozničavi pokušaji nastavit će se i u petak. 

Ključne riječi

Komentara 161

OB
-obrisani-
14:17 19.03.2010.

19.03.2010. u 14:14h Risnjak je napisao/la: Mateja, do godine ce ti biti kako sam vec napisao, Kosovo ce biti priznat i od Spanjolske... vidjeti ces ! ____________________________ E baš neće! Mislim, koji je ovo nivo razgovora hahaha..... Na osnovu čegaega ti to tvrdiš? Kazalo ti se?

MM
Mladen Miletić
22:05 18.03.2010.

Kao ludi su bez Srbije svi !

DA
daba
09:44 19.03.2010.

Da smo mi neki normalan narod sa prostora ex YU onda bi sad kad smo svi dobili nase drzave seli za sto i krenuli da ekonomski saradjujemo i da vec jednom prestanemo biti nemacki cobani.Da jacamo ovaj deo balkana kako bi nam deca sutra bila uspesna i bogatija.Sta su svabe pametnije od nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije