Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak iz recesije

Pad nezaposlenosti u SAD-u, Obama najavio nadu u bolje dane

Barack Obama
AFP/Reuters
05.12.2009.
u 13:20

U studenom je tako bez posla ostalo "samo" 11 tisuća radnika, a stopa nezaposlenosti pala je s 10,2 posto na 10 posto. Obama je poručio kako je pred američkim gospodarstvom još uvijek dug put oporavka.

Prema podacima američkog ministarstva rada tamošnji su poslodavci u studenom ukinuli najmanji broj radnih mjesta od početka recesije, pa je stopa nezaposlenosti u najsnažnijem svjetskom gospodarstvu neočekivano pala.

U studenom je tako bez posla ostalo 11 tisuća radnika, a stopa nezaposlenosti pala je s 10,2 posto na 10 posto. Prema najnovijim podacima u listopadu je izgubljeno 111 tisuća radnih mjesta što je osjetno manje od procjena analitičara koji su predviđali gubitak 190 tisuća radnih mjesta. 

Bloomberg prenosi kako stručnjaci smatraju da pad nezaposlenosti znači i početak oporavka američkog tržišta rada koje je u kontinuiranom padu već dvije godine. 

U svom jučerašnjem govoru američki predsjednik Barack Obama podatak o padu nezaposlenosti nazvao je  "dobrim vijestima, upravo na vrijeme za sezonu" i istaknuo kako se radi o najboljem izvješću s tržišta rada u SAD-u od 2007. godine. Zaključio je ipak kako je pred američkim gospodarstvom još uvijek dug put oporavka.

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
13:50 05.12.2009.

Jedini spas za Baraku Obamne je veliki pozar pa da se angazira miljune vatrogasaca i miljune vatropiraca. Jedni ce u vatru piriti ili puhati a drugi ce je skropiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije