Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heptanoni

Pacijent umro od tableta koje su švercali u bolnicu

ubojica
Goran Kovačić/PIXSELL
02.07.2010.
u 20:21

R. U., također pacijent, tvrdio je da nikome u bolnici nije prodavao tablete nego ih je dijelio besplatno.

Smrt 26-godišnjeg Rovinjanina Endija Lončarića u Psihijatrijskoj bolnici Rab u prosincu prošle godine od predoziranja heptanonima, dok je ondje bio pacijent, na optuženičku klupu riječkog Županijskog suda dovela je R. U.( 41) iz Marine kraj Trogira i J. J. (24) iz Slavonskoga Broda.

Terapija od 15 heptanona
I njih dvojica bili su pacijenti istog odjela bolnice, a tužiteljstvo ih tereti za posjedovanje i prodaju heptanona u bolnici u kojoj se inače heptanoni ne koriste u terapiji.

Mladić iz Rovinja umro je od trovanja heptanonima, a tablete je, unatoč svim kontrolama, u bolnicu unio R.U., skrivene u Cedeviti, pa je preko njega i J.J. nabavio tablete i deset ih prodao Lončariću. R.U. je i drugim pacijentima prodavao heptanone, a u njegovom stanu , nakon što se počela razjašnjavati zagonetna smrt mladića, pronađeno je 840 tableta heptanona.

Obojica optuženika ne smatraju se krivima, a R.U. je danas, tijekom suđenja, dajući primjedbe na iskaze svjedoka, više puta rekao da nikome u bolnici nije prodavao heptanone nego ih je dijelio besplatno.

I R.U.i J.J. dugogodišnji su psihijatrijski bolesnici, višekratno liječeni u nekoliko bolnica zbog ovisnosti, psihičkih smetnji i bolesti što je potvrđeno opsežnom medicinskom dokumentacijom, a u slučaju R.U. i saslušanjem njegove liječnice iz Trogira koja mu je od 2007. godine propisivala kao terapiju po 15 heptanona dnevno.

Vještačenje ubrojivosti
Za J.J. je, pak, zbog bolesti u tijeku oduzimanje poslovne sposobnosti. Danas je za obojicu određeno psihijatrijsko vještačenje da bi se ustanovila njihova ubrojivost i u vrijeme počinjenja kaznenog djela i kasnije, kad su davali iskaze, jer, napomenuo je branitelj J.J., “on nije svjestan što govori”.

Komentara 3

FE
Felicijen
22:24 02.07.2010.

Doktori su izgleda postali dileri pa daju narkićima mjesečne doze heptanona samo da ih što manje moraju gledati a onda ovi s tim trguju kao s pravom drogom. Paralelno narkomansko tržište...

Avatar cluesblues
cluesblues
23:32 02.07.2010.

tablete u cedeviti? - pa sta nije tedeschi kupio drogu, i to sasvim legalno....

DO
doktorica
08:50 03.07.2010.

najveći dileri su psihijatri koji određuju doze opijata(umjesto da ih smanjuju oni ih povećavaju)-a to \"liječenje\" je besplatno i ide na teret ostalih osiguranika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije