Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navala na ponudu
Povratak na članak

Ovo su nekretnine u vlasništvu države koje žele domaći, ali i strani kupci

Državni ured za upravljanje državnom imovinom nije odlučio hoće li vile prodavati ili dati u najam

Komentari 7

ZA
zagreb1111111111
10:08 25.08.2014.

Ovo što zovu gradovi, općine, udruge to su servisne usluge da s tuđim novcem kupe za svojeg pojedinca objekt.

VL
CT
cto1965
10:23 25.08.2014.

Još jedan pogrešan pristup, a sve iz istog razloga: nemanje Strategije razvoja RH. Da ona postoji pitanje ovih nekretnina i namjene istih bilo bi determinirano sukladno ciljevima iz te, na žalost ne postojeće, Strategije. Pitati javnost, a prije svega gravitirajuću lokalnu javnost, o idejama i potencijalnim namjenama je radnja koja prethodi i koja ide u tijeku izrade Strategije. Percepcija ovog "nuđenja" je: čista populistička navlakuša kojom se želi stvoriti privid dostupnosti svima onoga što je u stvari potpuno nedostupno svima.

VL
ZA
zagreb1111111111
10:51 25.08.2014.

sigurno će gospodin Mudrinić nešto zgrnuti za sebe kada mu već one strehe nisu legalizirane. Zvao je i braco od Zokija sigurno, a i naftni stručnjak Štern. On bude "objasnio " da će napraviti zatvor u nekom dvorcu na nekojekoj klisuri , ali prava namjena je dvorac plemenitaške obitelji Štern. Postoji mogućnost da neće imati dovoljno novca ali INA će mu posuditi i tako da ne moramo brinuti ... Možda zovne i Čačić on bude rekao njegov Coning može to kupiti i srediti fasade na tvrđavama iz 15 st., ali da zapravo nije njegov Coning da nam bude poslije objasnio i tako ... zovu i drugi šerifi, tedeshiji , suci ...

VL
Avatar noesiss
noesiss
12:07 25.08.2014.

'''Otkako je država ponudila 100 nekretnina u svom vlasništvu'' - Mislite u vlasnistvu Hrvatskih gradjana, a ne u svom vlasnistvu. Nekretnine ne treba prodavati nego unajmiti, dati u rukovodstvo ljudima s idejama, domacim i stranim gradjanima, prednost domacim naravno, pametnim i ozbiljnim profesionalcima. I po potrebi subvencionirati domace gradjane, tamo gdje se radi o ozbiljnim projektima koji ce donijeti profit drzavi. U Francuskoj su radnici poceli kupovati svoje tvornice, u Americi isto, u FR su kupili tri tvornice radnici, oko 100 - 150 radnika, tamo gdje su ih megalomani korporacije i Lobby napustile i preselile proizvodnju u druge zemlje. Ovima ne treba davati nista u ruke, nego malim i srednjim proizvodjacima, oni drze ekonomiju na nogama, a veliki se samo seljakaju kada pograbe pare i ostave crnu mizeriju i radnike na cesti iz sebe. Dakle dati tvornice radnicima, nije Tito bio gluup covjek kada je izmislio Samoupravni socijalizam, njegove se ideje kopiraju sada po svijetu, nakon 40-50 godina sto smo ih mi imali. I Noam Chomsky je rekao da Amerikanci kopiraju ono sto je Tito imao prije 50 godina, nedavno je pisao o tome. Znaci dati malu i srednju privredu ljudima s pametnim idejama, privatnicima, zapustene ili napustene tvornice radnicima, a infrastrukture u drzavi mora posjedovati drzava. Samo takva ekonomija je uspjesna ekonomija, tamo gdje drzava posjeduje sve vrijedno u drzavi, a malu i srednju privredu privatnici. Tako je u Svicarskoj i Norveskoj, ne moze 200 ljudi posjedovati drzavu, takva ekonomija je katastrofalna, smrt za drzavu i za gospodarstvo.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:11 25.08.2014.

...stop stihijskim prodajama... treba napraviti točan popis državne imovine... zatim napravit popis državnih i javnih službi koje imaju ili nemaju vlastite prostore... zatim sve državne i javne službe koje nemaju svoj vlastiti prostor te plaćaju skupe najamnine privatnicima smjestiti u državne prostore (vojarne i sl...) a nakon toga vidjeti što je preostalo i planirati dalje....

VL
EV
evropljanin
10:59 25.08.2014.

ah sad mi je jasno zasto svuda stoje redovi sa ljudima . ponajvise stranaca iz zap. evrope.vidi se po tablicama.neki dolaze privatnim avionima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.