Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorio ministar Kliman

'Ovo podiže turizam na višu razinu'. Zavirite u novi istarski hotel sa 4 zvjezdice

hotel Rivalmare
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/15
20.05.2016.
u 17:47

Hotel Rivalmare prvi je u Istri sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) iznosom od 7,12 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost tog projekta novigradske tvrtke Vision 17,62 milijuna kuna.

Hrvatski se turizam snažno oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu pa je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti, istaknuo je ministar turizma Anton Kliman koji je u Novigradu otvorio hotel Rivalmare te u Trvižu turističko naselje Narcis ago – Čiže.  – Upravo su ovakve investicije koje predstavljaju razvoj, inovaciju, podizanje turizma na višu razinu, ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu – naglasio je Kliman.

Hotel Rivalmare prvi je u Istri sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) iznosom od 7,12 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost tog projekta novigradske tvrtke Vision 17,62 milijuna kuna. Ima 12 dvokrevetnih soba i jedan apartman. Planirano je da taj hotel s četiri zvjezdice radi barem deset mjeseci u godini, a kako bi se to omogućilo, imat će dodatne sadržaje poput wellnessa, fitnessa, saune i mogućnosti najma bicikala.

Iz Ministarstva turizma podsjećaju kako je Strategijom razvoja turizma do 2020. godine i nacionalnim programima posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i sl., a sve s ciljem privlačenja gostiju u razdobljima pred- i posezone te jačanja ponude tijekom glavnog dijela sezone. Također ističu načelo održivog razvoja i energetski učinkovitog poslovanja pri izgradnji novih kapaciteta. 

Ministar Kliman u petak je sudjelovao i na otvorenju turističkog naselja Čiže, tvrtke Narcisa ago u Trvižu kod Pazina u središnjoj Istri. Taj je resort izgrađen na neplodnom poljoprivrednom zemljištu površine tri hektara. Resort ima dvije kuće za odmor površine po 95 metara četvornih, pansion s 5 dvokrevetnih soba, bazenom, kuhinjom i restoranom te kamp odmorište. Svi kapaciteti izgrađeni su prema standardu kvalitete od 4 zvjezdice. Ukupna ulaganja iznose više od osam milijuna kuna, od čega je kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak osigurano nešto manje od četiri milijuna kuna.

Komentara 1

WA
wannabenovinari
22:09 20.05.2016.

20 tisuća kuna za tjedan dana u dvokrevetnoj sobi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije