Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIT NA DRUŠTVENOJ MREŽI

Turisti u Hrvatskoj najviše žele vidjeti ove lokacije: Jeste li iznenađeni poretkom

Foto: PIXSELL
1/11
11.06.2022.
u 08:07

Za svaku lokaciju na Instagramu su pretražili koliko ima mentiona na hrvatskom i engleskom jeziku i ovo je deset najspominjanijih.

Portal getbybus.com izdvojio je najpopularnije Instagram lokacije u Hrvatskoj, odnosno one koje se najviše spominju na toj društvenoj mreži. Za svaku lokaciju na Instagramu su pretražili koliko ima mentiona na hrvatskom i engleskom jeziku i ovo je deset najspominjanijih. 

1. Nacionalni park Plitvička jezera
Ukupno mentiona: 1,083,220

NP Plitvička jezera najposjećeniji je nacionalni park u Hrvatskoj i jedno od najposjećenijih mjesta u ovom dijelu Europe. Ovo bajkovito mjesto sačinjava 16 jezera te mnoštvo slapova od kojih je najveći Veliki Slap sa svojih 78 metara visine. Nadalje, iznimno prirodno bogatstvo i ljepotu ovog područja prepoznao je i UNESCO tako da se od 1979. Plitvice nalaze na popisu svjetske prirodne baštine.

05.08.2021., Plitvicka Jezera - Brojni turisti svakodnevno posjecuju Nacionalni park Plitvicka Jezera. Posljednja dva dan biljeze oko devet tisuca posjetitelja, uglavno stranih turista. Sa jucerasnjim danom park je ove godine posjetilo preko 375 tisuca posjetitelja, sto je za 45 posto vise u odnosu na pandemijsku 2020. godinu. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

 

2. Nacionalni park Krka
Ukupno mentiona: 491,168

NP Krka jedan je od najposjećenijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Proteže se uz rijeku Krku, a najveća atrakcija je Skradinski buk uz koji se nalazi predivna šetnica. Uz to, u NP Krka nalazi se i najstarija hidroelektrana u Europi, HE Jaruga. S obzirom da popularnost parka raste iz godine u godinu, ljeti su gužve neizbježne. Međutim, park je predivan tijekom svih godišnjih doba, a posebno je očaravajuć u jesen kada priroda mijenja svoje boje.

24.05.2021., Skradin - Turisti uzivaju u Nacionalnom parku Krka. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

 

3. Plaža Zrće, Pag
Ukupno mentiona: 316,149

Zrće je najpoznatija party plaža u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Pagu i ponosna je nositeljica Plave zastave. Nadalje, ova šljunčana plaža može primiti i nekoliko tisuća partijanera, a za dobar provod zaslužni su brojni klubovi kao što su Papaya, Kalypso i Aquarius. Uz to, često se organiziraju razna događanja koja ugošćuju neka od najpoznatijih lica s elektronske scene. Za dodatnu zabavu tu su i sportsko-rekreativni sadržaji kao što su bungee jumping, jet-ski te parasailing.

12.08.2020., Novalja - Plaza Zrce u srcu sezone. Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

 

4. Nacionalni park Kornati
Ukupno mentiona: 86,779

NP Kornati poznat je zahvaljujući svojim izuzetnim krajobraznim ljepotama koje sačinjavaju zanimljivi geomorfološki oblici i velika razvedenost obale. Naime, Kornati su najrazvedeniji dio obale Jadranskog mora. Ovaj sunčani morski labirint popularan je među nautičarima, ali obožavaju ga i ronioci zbog iznimno zanimljivog podmorskog svijeta. 

Pogled s vidikovca Kamenjak na Vransko jezero i otoke nacionalnog parka Kornati 06.04.2019., Banjevci - Pogled s vidikovca Kamenjak, u Parku prirode Vransko jezero, na Vransko jezero i otoke nacionalnog parka Kornati. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

5. Dioklecijanova palača
Ukupno mentiona: 83,018

Dioklecijanova Palača u Splitu jedan je od najbolje očuvanih primjera rimske arhitekture u svijetu. Upisana je na UNESCO-vu listu svjetske baštine, a osim zadivljujuće arhitekture, prepuna je zanimljivih atrakcija uključujući hramove, kriptu i sfinge. Ljeti je moguće u šetnji palačom sresti i rimske gladijatore koji su uvijek spremni za dobru fotku, a ako imate sreće, možete vidjeti i samog cara te nazočiti njegovom govoru na Peristilu.

12.12.2107., Split - Prazan Peristil u podne. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

6. Plaža Zlatni Rat, Brač
Ukupno mentiona: 68,275

Zlatni Rat je najpoznatija plaža na Jadranu i simbol hrvatskog turizma. Svoju slavu duguje svojoj neobičnosti i ljepoti te kristalno čistom moru. Naime, ova pješčana plaža poznata je po tome što mijenja svoj oblik i položaj ovisno o vjetru. Dugačka je gotovo kilometar te je jedna od najomiljenijih lokacija za jedrenje na dasci.

29.08.2021., Bol - Ljetni ugodjaj na Zlatnom Ratu.Zadnji vikend kolovoza u brackom mjestu Bol.r"nPhoto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Foto: Photo: Zvonimir Barisin/HaloPix/PIXSELL

 

7. Rt Kamenjak
Ukupno mentiona: 61,832

Jeste li znali da su se jednom daavno davno predivnim Parkom prirode Kamenjak šetali dinosauri? Upravo je po stazi dinosaura poznata plaža Pinižule, smještena u jednoj od najljepših uvala na tom rtu. Osim Pinižule, Kamenjak krase brojne čudesne uvale poput Velike i Male Kolumbarice ispod kojih se nalaze špilje. Uz to, poviše Male Kolumbarice nalazi se Safari bar, poznat po “Bali” ljuljački koja je kao stvorena za predivne fotke.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

 

8. Park prirode Biokovo
Ukupno mentiona: 52,195

Biokovo je planina koja izgleda kao da izranja iz mora, a njeni vidikovci pružaju zadivljujuće panoramske poglede na krajolik. Osim što je poznata po prirodnom bogatstvu, poznata je i kao planina na koju se, iz nekog razloga, mnogi penju u šlapama. Dakle, odlučite li uživati u ljepotama Biokova, a ne želite isprobati vožnju u HGSS-ovom helikopteru, obujte tenisice i ponesite dovoljno vode.

12.01.2016., Makarska - Panoramski pogled s mora na juznu stranu Biokova. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

 

9. Dubrovačke gradske zidine
Ukupno mentiona: 49,895

Kada je grad poznat po zidu, i kada je on uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine, onda taj zid mora biti stvarno poseban. I uistinu je tako. Dubrovačke gradske zidine građene su od 13. do 17. stoljeća i do dan danas čuvaju stari dio Dubrovnika. Nadalje, dugačke su gotovo 2 kilometra i sadržavaju brojne tvrđave, kule te bastione. Uz to, pogled sa zidina je apsolutno očaravajuć.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

 

10. Nacionalni park Brijuni
Ukupno mentiona: 47,612

NP Brijuni sastoji se od 2 otoka i 12 otočića u sjevernom dijelu Jadrana, u Istri. Osim prirodnih ljepota, bogate povijesti te raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, Brijuni su poznati kao sinonim za glamur. Naime, još od prve polovice 20. stoljeća na ovom predivnom otočju uživale su mnoge slavne osobe i razni državnici. Nadalje, od svih brijunskih otoka, Veliki Brijun je najposjećeniji. Uz to, ovaj otok pravi je primjer savršenog sklada između prirode i ljudske ruke.

NP Brijuni
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije