Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jače naoružanje

Ovo je raketa mornarice SAD-a koju će neprijatelj vidjeti prekasno

raketa
Lockheed Martin
07.03.2013.
u 15:30

Raketa LRASM je evolucija raketnog sustava Joint Air-to-Surface Standoff Missile koji je počeo 1998. godine i čija jedna raketa stoji 700.000 dolara

Američka mornarica dobit će novu protubrodsku raketu LRASM koju neprijatelj neće moći vidjeti sve dok ne bude prekasno. Agencija za projekte naprednih istraživanja (DARPA) želi ojačati američku pomorsku nadmoć raketnim sustavom čiji projekt vrijedi 71 milijun dolara, a koji će izvesti tvrtka Lockheed Martin, piše Business Insider.

Raketa LRASM je evolucija raketnog sustava Joint Air-to-Surface Standoff Missile koji je počeo 1998. godine i čija jedna raketa stoji 700.000 dolara.

Na najnovijem testiranju LRASM su lansirali uz pomoć B-1 Bone bombardera i letjela je do svoje mete na način da je nitko ne može uočiti dok nije prekasno za reakciju.

– Naoružana je s dokazano pouzdanom probojnom i eksplozivno-rasprskavajućom bojevom glavom, LRASM leti autonomno, po danu i noći i u svim vremenskim uvjetima. Raketa ima multimodalni senzor, poveznicu s bazom podataka, unaprijeđeni proturadarski GPS-sustav za otkrivanje i uništavanje specifičnih ciljeva unutar skupine brodova – objašnjavaju iz tvrtke Lockheed Martin.

>> Ovako će izgledati nova generacija američkog vojnog helikoptera

Ključne riječi

Komentara 35

AA
aabbcc
21:26 07.03.2013.

. Al kad im oni kamikaze ko hrabri Japanci smjeste avion direkt u brod svi ce ga DOBRO VIDJETI a ni Bogu se nece moci pomoliti...

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:47 08.03.2013.

Nego gdje su američki "ultramoderni" nefidljivi, ponos vojne tehnologije, neoborivi, i kako su ih sve hvalili kada su izašli u javnost......F117 danas?

BA
Barts
21:40 07.03.2013.

Malo je tehnickih podataka o projektilu ,takvih projektila ima na stotine u svim vojskama sveta,tako da mi ovo vise lici na ubedjivanje publike u nadmoc americkog oruzija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije