Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna bosanac:

‘Ovo je politička smjena za koju sam saznala preko interneta’

'17.11.2009., Vukovar - Dr.Vesna Bosanac, ravnateljica Opce bolnice Vukovar. Photo: Krunoslav Petric/PIXSELL'
'Krunoslav Petric/PIXSELL'
29.06.2013.
u 20:56

Ratna ravnateljica smijenjena je zbog duga bolnice od 43 milijuna kuna. Kaže kako razumije da svaka vlast postavlja ljude kojima vjeruje, ali je razočarana načinom na koji je to učinjeno

Smjena ratne i sadašnje ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac i dalje je tema razgovora u Vukovaru, gdje se uglavnom s neodobravanjem gleda na to kako je postupak odrađen. Razočarana je svime i sama Bosanac.

– Ovo je politička smjena. Razumijem da svaka vlast na čelna mjesta stavlja ljude od povjerenja. No, krivo mi je što sve to tako ispalo. Za smjenu sam saznala preko interneta. Ne mogu vjerovati da nekog poslije toliko godina odbace samo tako. Očekivala sam da razgovaramo i vidimo što dalje, ali do toga nije došlo – rekla je Bosanac koja dobiva podršku iz cijele Hrvatske.

Kaže i da još nije dobila rješenje iz Zagreba te da i dalje obavlja posao ravnateljice. Podsjeća i na slike razrušene bolnice poslije mirne reintegracije, ali i danas obnovljenu i opremljenu i vukovarsku bolnicu. Stoga joj je i žao što nije provela sve projekte koji su zacrtani. 

Do smjene V. Bosanac došlo je nakon odluke Vlade koja je zbog gubitaka bolnice imenovala sanacijsko vijeće i Davora Arežinu kao sanacijskog upravitelja.

– Imenovano sanacijsko vijeće trebalo bi se suočiti s dugovima i drugim financijskim problemima. No ne znam tko će i kako rješavati organizaciju rada, skrb o zdravstvenoj zaštiti pacijenata, suradnju s liječnicima, sestrama i tehničkim osobljem... Idući tjedan imam razgovor s ministrom Rajkom Ostojićem pa ću vidjeti što dalje. Spremna sam i dalje pomoći koliko god mogu – rekla je Bosanac koja bi, ostane li smjena, trebala raditi kao pedijatrica do ožujka 2014. kad stječe uvjete za mirovinu. Dug je bolnice 43 milijuna kuna.

>>UHP: Molimo vlast da ponovno razmisli o smjeni Vesne Bosanac

>>Andrija Hebrang: Ne damo Vesnu Bosanac!

>>UDPNHBDR – VSŽ: Dok su mnogi šutke spuštali i okretali glavu nad krvarenjem Domovine, Vesna Bosanac je nadljudskim naporima branila ranjenike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije