Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDNICI IZBORA

Ovaj je političar zasad osvojio najviše preferencijalnih glasova

Zagreb: U Hrvatskoj počelo glasovanje na parlamentarnim izborima 2024.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.04.2024.
u 23:44

Na ljevici je najviše glasova u III. izbornoj jedinici osvojio nositelj liste Rijeke pravde Siniša Hajdaš Dončić kojeg je zaokružilo više od 21 tisuća građana.

HDZ-ov Ivan Anušić i trenutačni ministar obrane definitivno je najveći pobjednik izbora jer je njega na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici zaokružilo više od 36,5 tisuća birača. Od svih političara na listama, on je trenutačno osvojio najviše preferencijalnih glasova. 

Na ljevici je najviše glasova u III. izbornoj jedinici osvojio nositelj liste Rijeke pravde Siniša Hajdaš Dončić kojeg je zaokružilo više od 21 tisuća građana. 

VEZANI ČLANCI: 

Među političarima koji su osvojili najviše referencijalnih glasova su i Tomo Medved s osvojenih više od 21,2 tisuća glasova u VII. izbornoj jedinici. Andrej Plenković osvojio je više od 30.000 glasova u I. izbornoj jedinici. U VIII. izbornoj jedinici Peđa Grbin osvojio je više od 18.000  glasova. 

Zanimljivo je i kako su Damir Krstičević sa HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici sa više od 8,8 tisuća glasova te Biljana Borzan u IV. izbornoj jedinici sa više od devet tisuća glasova dobili mandate sa posljednjeg mjesta na listi. 

U II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković (HDZ) osvojio je više od 21,8 tisuća glasova, dok je s SDP-ove liste Boris Lalovac dobio gotovo 13 tisuća. 

Davor Božinović u VI. izbornoj jedinici osvojio je 14,7 tisuća glasova. U istoj izbornoj jedinici na listi Rijeka pravde najviše glasova je osvojio Krešo Beljak, više od 7,7 tisuća.  

GALERIJA Od euforije do razočaranih lica: Pogledajte raspoloženja po stožerima nakon izlaznih anketa

Zagreb: U Hrvatskoj počelo glasovanje na parlamentarnim izborima 2024.
1/15

Komentara 3

CR
crocro
07:11 18.04.2024.

Poručio bi Penavi: Penava, smiri malo Kolakušića, taj ti se nameće i želi zapovijedati i odlučivati. Već sada je počeo igrati ulogu predsjednika stranke. Jako je naoštren i nabrijan na HDZ, a to mu nije dobro. HDZ i DP trebaju zajedno sudjelovati u vlasti jer se svjetonazori poklapaju a i ciljevi su im slični. To bi i dalje garantiralo mir, stabilnost i sigurnost zemlje i njezinih građana. Kolakušić će igrati ulogu remetilačkog faktora kao i Milanović. Primiri malo Kolakušića dok je vrijeme. Prejake riječi rabi u komunikaciji, želi se izdići iznad ostalih kako bi se profilirao kao pretendent na državni tron. A DP je odabrao kao odskočnu dasku. Primiri Kolakušića da ne načini štetu DP-u. Prema tome kako se komunikacijski postavio, obični građanin bi stekao dojam da je on vođa i da on nameće smjer DP-u a ne Penava i predsjedništvo stranke. Penava, pomozi Kolakušiću da se prilagodi sredini u kojoj se nalazi.

ZA
Zapresictkon
08:03 18.04.2024.

Ako DP bude dosljedan neće u koaliciju sa HDZom. Poslije onoliko uvreda agodantnog Plenkovića samo bi čovjek bez karaktera išao u koaliciju sa HydZom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije