Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otvorene prijave na nacionalne hi-tech natječaje "Vidi Awards"

vidi
Mišo Lišanin
21.10.2009.
u 14:08

U tijeku su prijave na Vidi Web Top 100 i Vidi e-novation natječaje. Ako imate odlične web stranice, blog ili inovativni hi-tech proizvod prijavite se...

Izdavačka kuća Vidi sa sjedištem u Zagrebu otvorila je prijave za nacionalni internetski natječaj Vidi Web Top 100 za 2009. godinu te prijave za visokotehnološke nagrade Vidi e-novation.

Danas je ovaj skup visokotehnoloških nagrada poznat i pod imenom "Vidi Awards".

Ovim putem Vidi poziva sve zainteresirane da svoje web stranice na ovaj natječaj prijave na adresu:

www.vidi.hr/top100 dok se vrhunski inovativni hi-tech projekti mogu prijaviti na stranici www.e-novation.info
 
Ove godine, Vidi Web Top 100 natječaj otvoren je za deset kategorija: 1. Korporativne stranice; 2. Mediji, novosti i oglasnici; 3. Sport, zdravlje i prehrana; 4. Community servisi (blog servisi, forumi i dr.) - u sklopu ove kategorije dodjeljuje se i nagrada u potkategoriji "Blog" za najbolji blog; 5. Znanost, kultura, obrazovanje, ekologija, humanizam; 6. Turizam i putovanja; 7. Vladine organizacije i javne institucije; 8. Zabava, moda i glazba; 9. Web promocija (banneri, video, microweb, landing pages...); i... po prvi puta ove godine: 10. Mobilni web (web stranice prilagođene mobilnim uređajima, mobilni internet servisi i dr.)

Dok se kroz Vidi Web Top 100 natječaj nagrađuju najbolji web projekti u Hrvatskoj, kroz Vidi e-novation traže se hi-tech proizvodi koji su inovativni u svjetskim okvirima - neovisno o tomu je li to nekoliko linija programskog koda (softver), komadić hardvera veličine pribadače ili hi-tech lokomotiva. Bitno je da je proizvod osmišljen i proizveden u Hrvatskoj, da je jedinstven u svjetskim okvirima i da se Vidi e-novation žiriju može već danas prikazati prototip.

Krajnji cilj Vidi e-novation natječaja je stvaranje što bolje klime u Hrvatskoj za razvoj što većeg broja inovativnih ICT proizvoda visoko konkurentnih na zahtjevnom svjetskom tržištu.

I danas u Hrvatskoj djeluju brojne, široj javnosti najčešće nepoznate, tvrtke i pojedinci koji svoje informatičke i komunikacijske proizvode osmišljene i kreirane u Hrvatskoj prodaju na zahtjevnim europskim i svjetskim tržištima: Njemačkoj, SAD-u, Švicarskoj, Francuskoj, Finskoj, Švedskoj...

Želja osnivača Vidi e-novation natječaj, Instituta Ruđer Bošković i izdavačke kuće Vidi, je dodatno animirati hrvatsku informatičku zajednicu i stvoriti plodno okruženje. Posebna je želja kreirati pozitivnu razvojno-izvoznu klimu u segmentu visokih tehnologija, iz koje će u narednim godinama u Hrvatskoj izrasti na stotine novih pojedinaca i tvrtki.

Kao organizatori Vidi Web Top 100 i Vidi e-novation natječaja posebno smo zadovoljni i zbog toga što su nebrojeni primjeri u kojima smo nagradili određeni projekt koji je tek zatim zaživio kao iznimno popularna web stranica u Hrvatskoj, ili kao proizvod koji se prijavio na Vidi e-novation natječaj, da bi zatim nakon Vidi e-novation nagrade tom proizvodu bio otvoren put do inozemnih investitora i visokozahtjevnih svjetskih tržišta.

Ključne riječi

Komentara 2

PT
Ptica
14:37 21.10.2009.

Vidi me!

DU
Deleted user
13:47 22.10.2009.

Sigurno je vecernji.hr dobio nagradu :) Ne vidim drugog načina kako bi ta vijest upala ovdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije