Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od večeras do 23. ožujka

Otvorena izložba iz fundusa Galerije Krsto Hegedušić

Galerija Krsto Hegedušić
Foto: Antun Petračić
1/4
06.03.2014.
u 21:18

Izložbu prati posebni katalog s tekstom voditelja Galerije Zvonimira Martinovića, koji je obznanio kako se stalno povećava njihov fundus.

U Galeriji Krsto Hegedušić do 23 ožujka trajat će izložba radova iz vlastitog  fundusa, darovanim ili kupljenih tijekom 2012. i prošle godine, a večeras je otvorio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. 

Obveza je Galerije barem jednom godišnje javnosti pokazati umjetnine K. Hegedušića, rođenog Petrinjca, što je sada učinjeno s deset radova poznatog akademskog slikara i profesora. Osam crteža pokojnog akademskog slikara Branka Čačića iz Petrinje prvi puta je izloženo kao vlasništvo Galerije, a zastupljeni su akademski slikari Anton Cetin, Josip Diminić, Nada Žiljak, Albert Kinert i Đorđe Petrović, akademski kipar Marijan Glavnik i prof. dr. Vilko Žiljak.

Izložbu prati posebni katalog s tekstom voditelja Galerije Zvonimira Martinovića, koji je obznanio kako se stalno povećava njihov fundus. U do sada održanih 230 izložbi u vlasništvo je upisano 337 radova hrvatske likovne umjetnosti, djela primijenjene umjetnosti i dizajna.  

>> Galerija Krsto Hegedušić obogaćena s 13 kolaža

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije