Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIJELJENO PRVIH 70 UGOVORA

Otocima 150 milijuna eura iz Europskih fondova, gradit će se infrastruktura, škole, knjižnice...

Pogled na Velu Luku
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
26.06.2023.
u 16:55

Županije će s otočnim općinama i udrugama definirati prioritete koji bi se financirali tim sredstvima iz EU fondova te bi se ugovori o dodijeli sredstava trebali potpisati u rujnu ove godine.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u ponedjeljak je najavio kako će za hrvatske otoke iz svih sedam obalnih županija biti na raspolaganju 150 milijuna eura iz europskih fondova.

"Ovih 150 milijuna eura iz europskih fondova podijelili smo na sedam obalnih županija i njima će se obavljati financiranje projekata na otocima do 2027. godine", rekao je ministar Erlić u Splitu, gdje je nazočio dodjeli 70 ugovora ukupno vrijednih 4,3 milijuna eura za projekte na otocima. Ministra Erlić je objasnio kako se 150 milijuna eura namijenjenih otocima po prvi puta dobiva iz europskih fondova.

Ta će sredstva, kako je objasnio, biti namijenjena otočnim projektima koji će pridonositi i povoljnijoj demografskoj situaciji na otocima,  pri čemu je spomenuo izgradnju infrastrukture, te škole i knjižnice.

VEZANI ČLANCI: 

Po njegovim riječima, županije će s otočnim općinama i udrugama definirati prioritete koji bi se financirali tim sredstvima iz EU fondova te bi se ugovori o dodijeli sredstava trebali potpisati u rujnu ove godine. Ministar Erlić je više puta ponovio kako je riječ o do sada neviđenom načinu financiranja iz europskih fondova kako bi se poduprlo otoke na Jadranu.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je novinarima rekao kako će u idućih nekoliko dana biti objavljen javni poziv zainteresiranima da se prijave za dobivanje tih sredstava. Dodao je kako će od tog iznosa Splitsko-dalmatinskoj županiji pripasti 36 milijuna eura za otoke na njezinom području.

Komentara 3

FR
FranjoTT
07:26 27.06.2023.

Neka nam EU financira prenamjenu vrtića i škola u staračke domove!

HO
homofobic
05:35 27.06.2023.

Hoce li uvesti i ucenike za te nove skole jer trenutno nema dovoljno ucenika za popuniti stare skole!

ST
sttipe
19:30 26.06.2023.

Ako fzoeu, bude "dijelio" te novce, dignit će pojedinci još toliko novca, radeći s njim, prije nego ga daju onima za koje je namjenjen... Natječaj iz 11 miseca, još nema listu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije