Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBACIT ĆE GA U ŠIBENSKI ZATVOR

Otkriveno zbog čega je u zatvoru pretučen ubojica mladog Luke iz Splita

Splitski zatvorenik završio u bolnici zbog sumnje na koronavirus
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/4
29.02.2024.
u 10:23

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima rekao je da je ozljede dobio kad je pao s kreveta demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao

Muškarac (31) koji je osumnjičen za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića pretučen je jučer u istražnom zatvoru na Bilicama u Splitu, a nakon što je pregledan u bolnici, danas će tijekom dana biti prebačen u šibenski zatvor. U KBC-u Split utvrđene su mu ozljede čeljusti i glave, no kako se ne radi o teškim tjelesnim ozljedama, odmah je vraćen u zatvor. 

Kako doznaje Jutarnji list, 31-godišnjaka su u zatvorskoj ćeliji iscipelarili cimeri s kojima je bio smješten. Već po dolasku u istražni zatvor došlo je do sukoba s ostalim osuđenicima s kojima je bio smješten jer im je krao cigarete i nije održavao higijenu. Sve je kulminiralo u srijedu popodne kada je zbog ozljeda dobio i liječničku pomoć. Međutim, liječnicima i pravosudnim djelatnicima rekao je da je ozljede dobio kad je pao s kreveta, demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao. Budući da je sam napisao izjavu da je ozljede zadobio prilikom pada s kreveta, neće biti nikakvog postupka protiv odgovornih u splitskom zatvoru. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, u istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u središtu Splita, nožem napao Luku Bančića koji je od ozljeda umro u splitskom KBC-u. To je ubojstvo potreslo cijeli grad, organizirali su se oproštaji od mladića, a u srijedu popodne i prosvjed "Danas Luka, sutra ja" ispred Županijskog suda koji je okupio oko 2000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde. Građani su tražili da pravosudni sustav konačno "proradi", da se počinitelje kaznenih djela kažnjava na adekvatniji način te ustvrdili da se ubojstvo Luke Bančića ne može smatrati običnim nego teškim ubojstvom. Tražili su i izmjene zakona te najavili da će svoje zahtjeve poslati Vladi, Saboru i Ministarstvu pravosuđa.

GALERIJA Splićani održali prosvjed nakon šokantnog ubojstva Luke (22)

Splitski zatvorenik završio u bolnici zbog sumnje na koronavirus
1/30

Komentara 3

LU
luftbrenzzer
13:25 02.03.2024.

Ipak se ne može reći da nije pokazao zatvoreničku solidarnost i nije htio nikoga okrivit za dobijene batine, što je i zatvorska (i sudska) vlast prihvatila unatoč jasnim naznakama da je pretučen.

BF
bf23
07:52 01.03.2024.

Prljavi narkoman je doživio svoj prvi korak ka preodgoju.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:55 29.02.2024.

Ide po repete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije