Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u šumama kolumbije

Otkrivena nova vrsta sisavca! Upoznajte malenog olinguitoa

olinguito (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.08.2013.
u 18:55

Olinguito je prva nova vrsta otkrivena u zapadnoj hemisferi u posljednjih 35 godina. Neobično stvorenje pripada porodici rakuna, krzno mu je smeđe boje, a živi u planinama Ande

Znanstvenici iz Smithsoniana otkrili su novu vrstu sisavca kojeg su nazvali olinguito. Sisavac kojeg su često opisivali kao mješanca mačke i plišanog medvjedića živi u šumama Kolumbije.

Olinguito je prva nova vrsta otkrivena u zapadnoj hemisferi u posljednjih 35 godina. Neobično stvorenje pripada porodici rakuna, krzno mu je smeđe boje, a živi u planinama Ande. Hrani se voćem i biljnim sokom, ali i kukcima.

Olinguitoa su sto godina krivo identificirali i znanstvenici su ga izjednačavali s olingouom, većim rakunom. Da se radi o novoj vrsti, otkriveno je tek nakon što su mu uzeli DNK.

– Na neki način, ova se životinja skrivala u sjeni – rekao je zoolog Roland Kays.

>> U Kongu otkrivena nova vrsta majmuna, ima oči poput čovjeka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije