Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nađene čahure iz 1931. godine

Kosti iskopane u Karlovcu najvjerojatnije ljudske

karlovac
Dominik Grgurić/PIXSELL
11.12.2009.
u 15:13

Djelatnici Konzervatorskog odjela iz Karlovca istraživali su karlovačke bedeme u arboretumu, prostranom parku u blizini rijeke Korane. Na dva mjesta su sondirajući teren iskopali kosti.

Djelatnici Konzervatorskog odjela iz Karlovca istraživali su karlovačke bedeme u arboretumu, prostranom parku u blizini rijeke Korane. Na dva mjesta su sondirajući teren iskopali kosti.

– Na jednom iskopu pronađeni su ostaci dvaju kostura, a na drugom jednoga. Riječ je o lubanji i još nekim kostima. Nađene su i čahure iz 1931. godine – kaže radnik bagerist koji je sudjelovao u iskapanjima.

Policija je obavila očevid.

– U ovom se trenutku ne može procijeniti koliko je kostura u grobnici niti njihova starost. Po prvim saznanjima s mjesta događaja, najvjerojatnije se radi o ljudskim kostima koja su na Ruskom putu zakopana prije više desetaka godina – kaže načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Čelić.

Pronađeni dijelovi kostura bit će dostavljeni Odjelu patologije Opće bolnice Karlovac radi vještačenja.

Josip Boljkovac iznenađen

– Pa tko bi lud zakopao leševe na promenadi?! – pita se iznenađeni Josip Boljkovac, sudionik NOB-a i šef kotarske policije od 1947. godine, te kasniji gradonačelnik Karlovca.

Prisjeća se pobune na tome mjestu stacioniranog 106. puka 39. brigade Jugoslavenske armije. To je bilo 1939. godine.

– Vojnici nisu pristajali na premještaj u makedonsku Đakovicu. Kao mladić sam tome svjedočio. Osam dana se pucalo po Karlovcu i okolici. No, ne znam jesu li ondje zarobljeni i strijeljani. Možda se radi o ustaškim žrtvama. Ustaše nisu mogle pokapati žrtve izvan grada, kao partizani. Ne znam radi li se možda o poratnim žrtvama za koje ne znam – kaže Josip Boljkovac.

Ključne riječi

Komentara 67

MA
mar06mir
06:23 12.12.2009.

A za koje poratne zrtve znas?

DU
Deleted user
18:23 11.12.2009.

Boljkovac ne zna nista,Mesic ne zna nista,Sanader ne zna nista,Boze mutavih ljudi.

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
18:10 11.12.2009.

Ima li još išta od Hrvatske što Franjo i družina nisu rasprodali? Molim? Ima još nešto malo? Onda birajmo Miroslava !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije