Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 penija

Otkrivena je nova britanska kovanica s licem kralja Charlesa

The official coin effigy of Britain’s King Charles III is seen on a 50 pence coin, unveiled by The Royal Mint, in London
Foto: Peter Nicholls/REUTERS
1/3
30.09.2022.
u 10:03

Kralj Charles osobno je odobrio novčić te je zadovoljan time koliko mu sliči.

Otkriven je novi novčić s portretom kralja Charlesa, a 50 penija s njegovom slikom ući će u cirkulaciju kroz nekoliko tjedana.

BBC News dobio je priliku prvi vidjeti kovanicu od 50 penija i komemorativnu kovanicu u čast pokojne kraljice Elizabete II.

I ovaj novčić prati stoljeća tradicije, tako da je kralj okrenut u lijevo, suprotno od orijentacije portreta njegove majke. Kao i prethodni kraljevi, a za razliku od kraljice, Charles na kovanici ne nosi krunu. 

Kralj Charles osobno je odobrio novčić te je zadovoljan time koliko mu sliči.

Kovanica će biti dostupna kolekcionarima od sljedećeg tjedna, a u općoj ju se upotrebi očekuje prije kraja ove godine. I dalje će se prihvaćati i novčići s likom pokojne kraljice.

VIDEO: Kakva nepromišljena ideja! Grupa prijatelja odlučila se za vrijeme strašnog uragana okupati na plaži u Floridi

Komentara 1

Avatar Dragovit
Dragovit
10:58 30.09.2022.

Kralj Klemponja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije