Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESECIMA MRTAV U STANU U ZAGREBU

Otkrili tijelo susjeda zbog smrada, a sad se muče s nametnicima: 'To je potencijalna zaraza'

Osijek: Nakon ubojstva odvjetnika Medvidovi?a policija obavlja o?evid
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
07.01.2022.
u 20:32

Iako rade sve kako bi se riješili nametnika, čini se da je sve to uzaludno.

Muškarac iz Zagreba mjesecima je ležao mrtav, a do otkrića tijela je došlo kad su ostali stanari posumnjali da se nešto čudno događa zbog nesnosnog smrada te su pozvali policiju. Policijski službenici su pronašli u stanu raspadnuto tijelo, ali i puno smeća. 

- U poluraspadnutom stanju u WC-u, na školjci. Onda znate koliko je dugo bio. Ne znam koliko vremena treba da se takvo stanje dogodi - otkriva susjeda Jadranka Dejanović za Dnevnik. 

Otkriće tijela razotkrilo je i zašto mjesecima prije susjedi pronalazili posvuda žohare. Naime, u stanu su goleme količine otpada.

- Samo da mu je krevet bio OK, a okolo svo smeće…. Slike su katastrofa. Ja kad sam to vidio… To je katastrofa - dodaje Nediljko Banović, dok treća susjeda napominje da su ispod parketa nađeni žohari, kukci i crvi.

Iako rade sve kako bi se riješili nametnika, čini se da je sve to uzaludno. 

- Kad izlaziš, stalno moraš posprejati po zidu. Mislimo da je to potencijalna zaraza - smatra Darko Vukomirović.

Zavod za javno zdravstvo u svojem odgovoru novinarima naveo je da je potrebno što prije očistiti stan. Čišćenje stana je nemoguće sve dok ne završi ostavinska rasprava. U slučaju da su nasljednici poznati to može potrajati mjesec dana, a ako nisu i duže. 

- Sigurno i više od pola godine jer terba pola godine samo da se objavi oglas i čeka tih šest mjeseci da se potencijalni nasljednici jave. Ta ostavina možda neće završiti u jednom ročištu. Možda će trajati ročište dva. Mi govorimo o nekom periodu preko 6 mjeseci pa možda i do godinu dana - objasnila je odvjetnica Ines Margetić za Dnevnik.

Sve dok se to ne riješi, susjedi će se i dalje boriti s mrskim štetočinama. 

VIDEO: 'Eksplozija' zaraženih: Najviše COVID pacijenata do sada u splitskom KBC-u, iseljen još jedan odjel

Ključne riječi

Komentara 5

AD
adminka
22:45 07.01.2022.

Ha, današnji susjedi!? Zg više nije kaj je bil, dotepenci iz ruralnih sredina se nikad nebuju uklopili, a među njima je malo dobrih ljudi..i ovo je dokaz ljudske bešćutnosti, da ti u kući čovjek umre, a ti se ne zapitaš da ga nisi vidio pola godine i nije ti stalo kako je???

DU
Deleted user
21:04 07.01.2022.

Ne znam zbog čega, ali imam neki filing da će, ako se slučajno netko od stanara zarazi nekom boleštinom, jer država ne zna kako riješiti ovakve situacije (koje uopće nisu tako rijetke, samo se o njima ne piše), gospon Vili za to okriviti necijepljene...

Avatar alien79
alien79
20:40 07.01.2022.

Oće li se cijepit protiv zaraze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije