Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očevid u tijeku

Odvjetnik: Paravinja imao 22 minute da sakrije Antonijino tijelo

kosti Josipdol
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/8
27.11.2012.
u 18:58

Odvjetnik obitelji Bilić tvrdi da ga ne bi iznenadilo da su to ostaci Antonije, jer se ta lokacija uklapa u rekonstrukciju koju su napravili krajem suđenja.

Ostaci ljudskih kostiju pronađeni sinoć u mjestu Modruš nedaleko od Josipdola mogli bi pripadati nestaloj Antoniji Bilić. Riječ je o lokaciji blizu ceste D23, koja vodi prema Senju, ali je i u neposrednoj blizini autoceste. Tvrdnju dodatno potvrđuje i činjenica da je posljednji put signal Antonijina i mobitela Dragana Paravinje lociran blizu mjesta gdje su pronađene kosti. Istragom je nedvojbeno utvrđeno da su njihovi mobiteli do gubitka signala bili na istom mjestu, a navodno su posljednji puta bili locurani baš u blizini tog područja.

Iza rešetaka 40 godina

– Pronađene ostatke proslijedit ćemo na vještačenje, nakon čega će se DNK analizom utvrditi identitet osobe. Obducenti bi tijekom dana mogli reći nešto više o spolu žrtve, no o tome zasad ne želimo nagađati - rekao je zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Mladen Krajačić.

Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, kazao je da nema nikakvih službenih podataka o tome jesu li kosti pronađene kod Josipdola ostaci Antonije Bilić, no kaže da su oni još prije mjesec i pol dana tvrdili da bi to otprilike mogla biti lokacije gdje je Paravinja ostavio djevojku.

- Ako bi informacija da su to kosti Antonije Bilić bila točna to nas ne bi iznenadilo, jer sam takav slijed događaja iznio u rekonstrukciji pred kraj suđenja - kazao je za Večernji list Ljubičić i dodao da je to otprilike mjesto gdje je Paravinja u 22 minute, za koje se nije mogao utvrditi smjer kretanja njegovog kamiona, mogao stići i ostaviti tijelo.

Antonia Bilić posljednji je puta viđena na čikolskom mostu 7. lipnja prošle godine kada je ušla u kamion Dragana Paravinje. Zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Drnišanke Paravinja je prošlog mjeseca osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Osuđen je na osnovu zatvorenog kruga indicija. U njegovu kamionu pronađeni su tragovi Antonijine krvi, a za njenim tijelom tragalo se na području gotovo cijele Hrvatske, no najviše u šibenskom zaleđu uz Krku. Tamo je nakon Paravinjina prvotnog priznanja ubojstva i isušeno jezero, a potraga je bila intenzivna i u zadarskom zaleđu kod Bilišana gdje je Paravinja i živio. Istražitelji su vjerovali da je baš tamo Paravinja mogao skloniti tijelo Antonije Bilić budući da je to inače zabačeno područje i najbolje i poznavao. Neuspjehom potrage na tim područjima potraga se ponovno širila prema ‘kontinentu’ odnosno Lici i prema Karlovcu gdje je bila trasa Paravinjine vožnje i gdje je navodno posljednji puta i lociran signal Antonijina mobitela.

Osuđivan zbog silovanja

Obitelj Bilić krajem suđenja se slomila tvrdeći da su spremni i oprostiti samo da saznaju što se dogodilo s njihovom Antonijom. No, Paravinja se i na to oglušio, a presudu je komentirao tvrdnjom da mu je sve namješteno. On je već bio osuđivan zbog silovanja u Srbiji i BiH, no ni to kao ni još jedan pokušaj silovanja u Hrvatskoj nije priznao. U biti jedino je priznao ubojstvo Antonije Bilić i to nakon što je uhićen u BiH, no kasnije je priznanje povukao.

>>Od nestanka Antonije Bilić do Paravinjinog štrajka glađu

Komentara 51

Avatar patkovic
patkovic
16:56 28.11.2012.

inače za policiju je veliki stres kad moraju za nešto gubit dane reketarenja uz put

Avatar kanonik
kanonik
16:23 28.11.2012.

Po meni ako je policajac sirov,sirovim metodama se treba i služiti da dobije rezultat.To znači da su Srbi postupili ispravno,a naši se nadmudrivali i popušili.

JA
josip adric
18:26 30.11.2012.

Poslije svega zar vi uistinu vjerujete da su kosti te nesretnice uistinu tu bile toliko vrijeme ,ja mislim da tu ima puno igara ,koje se možda igrom slučaja otkriju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije