Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavio poruku?

Otac žrtve masakra u SAD-u: Suosjećamo i sa obitelji ubojice

madonna1
Pixsell
Autori: sve, i.kri/VLM
16.12.2012.
u 18:03

Policija je izvijestila da je 20-godišnji napadač Adam Lanza ubio majku prije nego je otišao u školu i smaknuo još šestero odraslih i 20 djece.

U gradu Newtonu, gdje se u petak u osnovnoj školi Sandy Hook odigrao stravičan masakr u kojem ubijeno 20 djece, rođaci žrtava će se danas naći sa američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Policija je izvijestila da je 20-godišnji napadač Adam Lanza ubio majku prije nego je otišao u školu i smaknuo još šestero odraslih i 20 djece, piše CNN. Potom je navodno ubio i sebe čime je nestala mogućnost da se ikada dozna pravi razlog zbog kojeg se odlučio na takvo krvoproliće.

Sućut obitelji ubojice

Sve žrtve su umrle od višestrukih prostrjelnih rana. Među žrtvama bila je i šestogodišnja Emilie Parker. Njezin otac Robie Parker je uplakan pričao kako je ona bila krasno dijete, ali je uputio i svoju sućut svim drugim obiteljima žrtava.

- To uključuje i obitelj ubojice. Ne mogu niti zamisliti kako teško ovo iskustvo mora biti za vas i želim da znate da ljubav i potpora naše obitelji ide i vama - kazao je otac žrtve. Među odraslima koji su ubijeni bila je i ravnateljica Dawn Hochsprung, školska psihologinja Mary Sherlach, učiteljica prvog razreda Vicki Soto i učiteljica Lauren Rousseau.

"Ubit ću se u petak, bit će na svim vijestima"

"Ubit ću se u petak, bit će na svim vijestima, gledajte u 9 ujutro." Poruka je to koju je na internetu, na web stranici 4chan.com, ostavio anonimni korisnik nekoliko dana prije pokolja u osnovnoj školi u Newtownu u Connecticutu. Ispod poruke, prilijepio je sliku krvoprolića u školi

Columbine, sada već mitske pucnjave koja je inspirirala mnoge adolescente da upadnu u škole diljem SAD-a i svijeta i nasumično ubijaju. Na pitanje gdje, korisnik je odgovorio: «Živim u Connecticutu. Samo to ću reći».

Kratka konverzacija zapela je za oko istražiteljima. Sada provjeravaju krije li se iza "registriranog korisnika" 20-godišnji ubojica Adam Lanza. Nažalost, prekasno za 20 djece od šest i sedam godina, šestero učitelja te njegovu majku.

Ubio se kada je čuo policajce

Guverner Connecticuta je kazao da je Lanza koristio pušku kako bi ušao u školu. - Znamo da je pucnjevima otvorio put za ulazak u zgradu - kazao je Dan Malloy te dodao da je Lanza ušao tako što je doslovno pucao u ulazna vrata.

Istražitelji vjeruju da je napadač pucao u dva razreda u školi, a potom je ubio i sebe nakon što su policajci ušli u zgradu. - Tijekom epizode u drugom razredu je vjerojatno čuo da dolaze policajci te si je tada odlučio oduzeti život. Istražitelji su pronašli neke dobre dokaze za objašnjavanje cijelog tragičnog događaja u školi i u Lanzinom domu, gdje je smaknuo majku.

Krvoproliće je u SAD-u pokrenulo raspravu o snažnijoj kontroli oružja. Mladić je sa sobom u školu ponio poluautomatsku pušku kalibra .223 te dva pištolja. Oružje je pripadalo njegovoj majci. Patolog koji je obavljao obdukciju sedam žrtava je kazao da zna da su ubijeni oružjem s "dugim cijevima".

Majka ubojice Nancy Lanza je bila skupljač oružja te ga je često pokazivala svojim prijateljima. Uz tri oružja koje je Adam ponio u školu, imao je pristup još najmanje tri oružja. Njegov otac Peter Lanza je izrazio sućut svim obiteljima žrtava.

>>Masakr u SAD-u: Stidljivi mladić pobio djecu

Komentara 7

IR
IraZidovi
18:57 16.12.2012.

Drugi Americki Amandman je sramota za vecinu Amerikanaca, jer svatko moze otici i kupiti oruzje bez osobne ili vozacke dozvole. Nama ne trebaju teroristi, jer se sami izmsju sebe ubijamo godinama, stvarajuci ulicne gangove i uceci djecu kako koristiti oruzje u osnovnim skolama. Americki politicari i nisu bas zainteresirani da promijene zakon o oruzju, jer se veliki dio novca slijeva u njihove djepove i bankovne racune.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:06 16.12.2012.

Uvijek ista prica, tragedija, pa onda molitve i suosjecanje sa zrtvama a za par dana kao da se nikad nije dogodilo. U jednu ruku tesko je naci u nekoj drugoj zemlji tetu u vrticu koja ima poluatomatsku pusku nekoliko pistoljaa i pripadajuceg streljiva u drugu ovakvi slucajevi sve vise opravdavaju policizaciju drzave jer ako teta u vrticu ima polatomatsku pusku onda izgleda normalno da se policija voza u bornim kolima.

SI
sinaj
22:33 16.12.2012.

sto bi se desilo sa Obamom ako bi donio zakon o zabrani nosenja oruzja. ____________________________ On taj zakon ne može donijeti jer im kapanje financiraju ljudi iz tog i sličnih miljea. Onaj tko ne kuži da demokarcija odavno nije ono što bi trebala biti, taj ne kuži ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije