Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otac vođe Sinn Feina godinama je zlostavljao vlastitu djecu

adams
REUTERS
21.12.2009.
u 12:37

Adamsu danas Irci zamjeraju što je ocu priredio pokop sa svim počastima iako je uobičajeno da seksualne zlostavljače IRA kažnjava pucajući im u koljena.

Predsjednik Sinn Feina i zastupnik u britanskom parlamentu Gerry Adams izjavio je za gostovanja na irskoj televiziji da je njegov pokojni otac godinama emocionalno, fizički i seksualno zlostavljao svoju djecu.

Ovo je priznanje došlo samo nekoliko sati nakon objave da policija intenzivno traga za Adamsovim bratom kojega sumnjiče za pedofiliju i seksualno zlostavljanje djece. Sam Gerry nikada nije bio zlostavljan, ali su torturu prolazili njegova braća i sestre, za što on nije znao sve do ranih devedesetih godina prošlog stoljeća.

- Imao sam gotovo 50 godina kada sam doznao što je moj otac redovito činio. Do tada sam ga smatrao uobičajenim roditeljem, a saznanje o zločinima me šokiralo - rekao je Gerry Adams.

Kako tvrdi, godinama se lomio da li da javno objavi zločine svoga oca, no nije to učinio znajući da zlostavljana braća i sestre ne žele svoja iskustva prenijeti policiji. Adamsovi su oca izolirali od obitelji, a bivše su žrtve, kako bi prevladale traume, pomoć potražile kod psihologa.

Gerry Adams stariji, otac današnjeg predsjednika Sinn Feina, umro je 2003. godine, a mnogi Irci danas zamjeraju političaru što je ocu, bivšem pripadniku IRA-e priredio pogreb uz republikanske počasti. Ovo posebno dolazi do izražaja kada se zna da članovi IRA-e nikad nisu policiji prijavljivali izdajice i seksualne prijestupnike nego su ih sami kažnjavali pucajući im iz pištolja u koljena.

- Htio sam sve objaviti, no moja braća i sestre ne bi to podnijeli. Ipak, znao sam da će istina procuriti u javnost - kaže Adams.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:08 21.12.2009.

Tipično Irski nema šta, jedino to pucanje u kolena je nešto sumnjivo jer bi dosad cela armija popova bila u kolicima ili na štakama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije