Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uradi sam

Otac i sin poslali iPhone i HD kameru u svemir i snimili Zemlju

svemir
YouTube
19.10.2010.
u 11:31

Za eksperiment su koristili iPhone 4 i HD kameru koje su smjestili u malu kutiju od stiropora koja se koristi za pakiranje predmeta u pošti.

Amerikanac Luke Geissbuhler i njegov sin Max neobičnom su metodom "uradi sam" uspjeli snimiti naš planet s visine od oko 30 kilometara. Za eksperiment su koristili iPhone 4 i HD kameru koje su smjestili u malu kutiju od stiropora koja se koristi za pakiranje predmeta u pošti.

Na kutiju su pričvrstili meteorološki balon napunjen helijem. Posao snimanja odrađivala je HD kamera, a iPhone je služio za GPS navigaciju. Naprava je lansirana iz Newburgha u državi New York, a visinu od 30 kilometara postigla je za oko sat vremena.

Na toj visini balon od helija je pukao, ali tada se otvorio padobran i ovaj improvizirani sustav uspješno vratio na zemlju. Let je trajao 100 minuta, a oprema je zbog GPS-a pronađena 50 kilometara od mjesta lansiranja.

Ovu zanimljivu vijest prenijela je većina svjetskih medija jer ne događa se često da netko obični mobilni telefon i kameru pošalje u svemir. Nije ovo nikakav poseban uspjeh iPhonea ni dokaz njegove superiornosti jer je snimke ionako načinila HD kamera, a GPS koji ima iPhone danas se može naći na svakom bolje opremljenom mobilnom telefonu.

U ovoj se priči iPhone samo našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu.

Ključne riječi

Komentara 4

MY
mystery023
13:11 19.10.2010.

niste tribali u ameriku za takvu vijest ići, frend mi je tu nedaleko zagreba početkom 9og miseca napravio istu stvar

CI
cickova
11:43 19.10.2010.

ovo je na dnevnik.hr bilo pred desetak dana... bravo vecernji

OB
-obrisani-
14:47 19.10.2010.

NEMOJTE BITI LJENI KOPIRATI OVO I ZALJEPITI GORE NA WWW. pogledajteee http://www.ultrasonline.com/ref/loza11/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije