Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed roditelja
Povratak na članak

Otac: Sin bi me trebao viđati 2 puta tjedno, nismo se vidjeli 75 dana

Milanka Opačić: 
Od centara za socijalnu skrb tražimo da poštuju Konvenciju o djeci

Komentari 4

Avatar WindFucker
WindFucker
20:32 13.09.2012.

U jednoj knjizi o biznisu sam davno pročitao kako su '60-ih godina očevi dnevno aktivno provodili oko 2 h u igri sa djetetom, dok se '90-ih i '00-ih to vrijeme smanjilo na 20-ak minuta dnevno, a tu pričamo o obiteljima, a ne rastavljenim roditeljima. U slučajevima rastavljenih roditelja, često puta je roditelj skrbnik u izrazito povoljnijem položaju u odnosu na drugog roditelja, što zaslugom socijalne službe, što zbog manipulaccija "moćnijeg" roditelja. Tužno je i ružno što se (pre)često djecu koristi kako bi se napakostilo drugom roditelju.

VL
LP
Lebron Petrovic
20:32 13.09.2012.

Centar za socijalnu skrb je totalno neučinkovit, glavno da se šeta pod radnim vremenom, pije kava itd. I prođe vrijeme i dobije "zaslužena" plaća, a da ih boli briga za rješavanje slučajeva. Poglavito su zakinuti očevi, koji nemaju sa djecom kontakt i po više mjeseci i godina sve zbog neodgovornih osoba koja rade u centrima za socijalnu skrb (čast iznimkama).

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
08:22 14.09.2012.

Zaista me začuđuje što se Pravobraniteljica za ravnopravnost žena i Pravobraniteljica za ravnopravnost djece kad su u pitanju ovakvi slučajevi, gdje je očigledna diskriminacija djece i očeva nikada ne oglase!? Vjerojatno imaju puno posla: prva se bavi razlikama u cijeni dočeka Nove godine, a druga vjerojatno još uvijek nije razriješila dilemu da li djeca mogu sjediti u krilu Djeda mraza!?

VL
DH
Dante_HR
15:26 14.09.2012.

Ljudi se zgražaju kada vide kakvu nepravdu i, zapravo, patnju djeca moraju prolaziti zbog nakaradne socijalne politike. Međutim, pravno, a isto tako životno gledano, nad svom tom djecom i tim roditeljima (velikom većinom očevima) sustav je počinio teško nasilje, za koje nitko nigdje i nikada ne odgovara. Točno se zna koji pojedinci u sustavu redovno krše zakon, konvencije i ljudska prava, ali ostaju nedodirljivima. Ova vlada je licamjerna do bola i toliko lažna, da je prestrašno. Otpuštaju se ravnatelji koji upisuju djecu u školu mimo bodovne liste, a voditeljice centara za socijalnu skrb, koje masakriraju očeve i njihovu djecu, za svoja kriminalna (ne)djela još su nagrađivane! Pokvareno do srži i bezobrazno otvoreno protuzakonito!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.