Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otac morao žrtvovati sina da spasi suprugu

utapanje
Pixsell
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.12.2009.
u 08:55

Horton je izjavio da je pokušao zaroniti do vozila, koje je prednjim dijelom upalo u vodu, i spasiti sina. "Bilo je previše duboko, a Vannesa je tonula sve dublje", naveo je.

Stasey Horton iz Novog Zelanda morao je ostaviti 13-godišnjeg sina da se utopi kako bi spasio suprugu, nakon što je automobil u kojem su bili i majka i dječak upao u rijeku.

Horton je spasio svoju suprugu Vannesu (35), dok se njihov sin Silva utopio u rijeci Vanganui na Sjevernom otoku.
Ispričao je da je stigao do mjesta nesreće, koja se dogodila u noći, nekoliko minuta nakon što je obiteljski karavan mazda skliznuo niz travnatu obalu i s litice visine deset metara upao u vodu. Horton je čuo svoju suprugu kako vrišti u mraku i vidio prijatelja svojeg sina i njihova psa kako se penju uz litičastu obalu.
Njegov sin, međutim, bio je zarobljen unutar automobila. Horton je izjavio da je pokušao zaroniti do vozila, koje je prednjim dijelom upalo u vodu, i spasiti sina.

- Bilo je preduboko, a Vannesa je tonula sve dublje. Odlučio sam spasiti ženu. Umjesto da riskiram svoj i živote žene i sina, izabrao sam spašavanje Vannese i nakon toga sjeo na obalu da se pomolim. To je bilo sve što sam mogao učiniti - ispričao je Horton.
Ni hitna služba nije uspjela spasiti dječaka iz unutrašnjosti automobila. Tijelo je izvučeno iz vode u nedjelju.

Ključne riječi

Komentara 5

RA
rackizel
09:56 01.12.2009.

Žalosno. No, postavlja se pitanje - čemu služe autoškole? čemu služe javne televizije? Postoje po raznim televizijskim satelitskim programima emisije koje prikazuju kako se osoba može spasiti iz vozila koje tone. Kad bi takve emisije prikazivali po autoškolama i u u vijeme kad ih mogu gledati djeca slične smrti bi se sigurno smanjile. Nema ih puno, ali... Kolika vrijednost jedne edukativne emisije u odnosu na smrt jedne osobe?

Avatar punkufer
punkufer
09:56 01.12.2009.

Strašno kakvu je odluku čovjek morao donijeti.

OB
-obrisani-
10:20 01.12.2009.

Steta, da je bar mogao da bira izmedju punice i sina, bilo bi mu lako odluciti, ali ovako , jadan covjek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije