Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio na lotu

Osvojio 337 milijuna dolara, no dio mora dati državi

FC Koln
Foto: Pixsell
1/2
01.09.2012.
u 15:55

Prije dva tjedna, kad je osvojio glavni dobitak, trebao je raditi noćnu smjenu, no nazvao je šefa i rekao da više neće doći na posao. Članovima obitelji kazao je da učine isto.

Amerikanac Donald Lawson (44) iz Lapeera kod Detroita na američkoj lutriji Powerball dobio je 337 milijuna dolara. Riječ je o trećem najvećem dobitku na Powerball lutriji u povijesti.

No, budući da je odlučio kako će dobitak uzeti odmah, a ne u 29 godišnjih rata te nakon plaćanja poreza ostat će mu "tek" 158,7 milijuna dolara. Lawson nije krio nezadovoljstvo što dio dobitka mora kroz porez dati državi.

Za Lawsona su sretni brojevi bili 6, 27, 46, 51, 56 i Powerball 21, a 50.000 dolara bonusa od lutrije dobit će i benzinska postaja na kojoj je listić uplaćen.

Inženjer na željeznici i otac dvoje djece, tvrdi da mu se život neće značajno promijeniti te da će prvo otputovati negdje i na sigurnom mjestu razmišljati što dalje.

Prije dva tjedna, kad je osvojio glavni dobitak, trebao je raditi noćnu smjenu, no nazvao je šefa i rekao da više neće doći na posao. Članovima obitelji kazao je da učine isto.

- Sada sam milijunaš, ali ne volim jastog i fina jela pa ću i dalje ići u McDonald's. Želim i dalje živjeti jednostavno - rekao je.

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

SA
sasoon
16:35 01.09.2012.

Pa vidi se na njemu da voli McDonald's :-)

SA
sandrina
16:49 01.09.2012.

Ako ga se dohvati dr.Oz žderat će zelenu salatu, ribu i blitvu s maslinovim uljem svaki dan dok ne ispere mozak od američkog smeća...ako mu se posreći moći će opipati i 50 kg sala odstranjenih nekom kadaveru u lila gumenim rukavicama....a možda mu stigne i poziv na kolonoskopiju da si preventivno pregleda debelo crijevo

IS
istima
16:31 01.09.2012.

i sad će biti frustriran što nema milijardu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije