Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U BEOGRADU

Osumnjičene za ubojstvo Danke Ilić čeka psihijatrija: Srđan i Dejan uskoro u specijalnoj bolnici u Beogradu

Zaječar: Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo  dovedeni u Tužiteljstvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/26
15.04.2024.
u 18:41

Očekuje se da ovo vještačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku svirepog ubojstva.

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebali biti poslani na psihijatrijsko vještačenje. - Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rješenju suca za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru istječe 3. svibnja. Oni će biti poslani na psihijatrijsko vještačenje, čim se za to steknu uvjeti - navode u zaječarskom Višem javnom tužiteljstvu, prenosi Telegraf.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. ožujka, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlji deponij na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno s ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Zaječar: Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo  dovedeni u Tužiteljstvo
1/18

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska vještačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi nedvosmisleno potvrditi da kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT-om branio šutnjom i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je utjecao na njihovu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vrijeme izvršenja kaznenog djela teško ubojstvo za koje se terete. Očekuje se da ovo vještačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubojstva.

Podsjetimo, Nebojša Živanović, odvjetnik Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubojstvo male Danke Ilić, otkrio je kada će njegova majka Svetlana biti saslušana. "Njeno saslušanje, odnosno davanje iskaza povodom slučaja ubojstva male Danke Ilić bit će u VJT-u u Zaječaru u utorak, 16. travnja, u 8 sati", rekao je odvjetnik i dodao da će tada obaviti i razgovor s Radetom Dragijevićem, koji se u produženom pritvoru brani šutnjom.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 8

Avatar tleilax
tleilax
19:29 15.04.2024.

Tako bi tražili i našli i tijela u Jasenovcu. Ništa.

Avatar film
film
20:26 15.04.2024.

srpska posla...svi su oni za psihijatriju...

KU
Kujttim
22:10 15.04.2024.

Ne čeka ih psihijatrija nego dugogodišnja robija. Čeka ih smrt u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije