Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakoliko kazni doživotnog zatvora

Osuđena 'mama sudnjeg dana' zbog ubojstva sina i kćeri: 'Vjerovala je da su njezina djeca zombiji'

Lori Vallow Daybell poses for a booking photograph after being found guilty in Idaho
Foto: MADISON COUNTY SHERIFF/REUTERS
1/8
01.08.2023.
u 09:22

Nestanak sedmogodišnjeg JJ Vallowa i njegove sestre Tylee Ryan, stare 16 godina, u rujnu 2019. uzbunio je SAD i pokrenuo višemjesečnu potragu. Policija je tek u lipnju 2020. godine pronašla osakaćene ostatke nestale djece na imanju u ruralnom dijelu Idahoa.

Žena poznatija kao ''mama sudnjeg dana" osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja zbog ubojstva svoje dvoje djece i planiranja ubojstva bivše supruge svog supruga. Lori Vallow (50), bila je opsjednuta vjerskom apokalipsom, naveli su tužitelji. Ta majka dvoje djece iz Idahoa vjerovala je da njezina djeca moraju biti uništena kako bi mogla otići u raj, čulo se na suđenju. Navodno je vjerovala da su njezin sin i kći zombiji, a da je ona božica poslana da započne biblijsku apokalipsu. Izrečene su joj tri doživotne kazne, po jedna za svaku od optužbi, koje će služiti jednu za drugom. Nestanak dvoje njezine djece, sedmogodišnjeg Joshue "JJ" Vallowa i njegove sestre Tylee Ryan, stare 16 godina, u rujnu 2019. podigao je zemlju na noge i pokrenuo višemjesečnu potragu.

Policija je tek u lipnju 2020. pronašla osakaćene ostatke JJ-a i Tylee na imanju u ruralnom dijelu Idahoa koje je pripadalo Vallowinu petom mužu, Chadu Daybellu, koji čeka suđenje za iste optužbe za ubojstvo. Nakon dugotrajnog suđenja, Vallow je osuđena za njihova ubojstva u svibnju ove godine, zajedno presudom za planiranje ubojstva bivše žene njezina supruga Daybella, Tammy.

VEZANI ČLANCI 

Vallow se u ponedjeljak pojavila na sudu okruga Fremont u St Anthonyju radi izricanja presude. Nakon presude obratila se sudu tvrdeći da joj je iskustvo blisko smrti omogućilo komunikaciju sa "svijetom duhova". Rekla je sucu da zna "pouzdano" da su njezina djeca i Tammy Daybell sretni na nebu. Rekla je da su Tylee i JJ razgovarali s njom i da su sretni nakon smrti.

Vallow se također suočava sa suđenjem za još dva slučaja u Arizoni. Za urotu s bratom kojom su planirali ubiti njezinog četvrtog muža, Charlesa Vallowa, te drugim za planiranje ubojstva bivšeg muža svoje nećakinje. Charles Vallow je upucan i ubijen 2019. godine. Bivši suprug njezine nećakinje preživio je pokušaj ubojstva nešto kasnije iste godine. Na ročištu za izricanje presude u ponedjeljak, sudac Steven W Boyce saslušao je svjedočenje nekoliko članova rodbine žrtava, uključujući i jedinog preživjelog sina Lori Vallow, Colbyja Ryana. U izjavi koju je pročitao odvjetnik Colby je rekao: "Moji brat, sestra i otac zaslužuju puno više od ovoga. Želim da ih se pamti onakvima kakvi su bili, a ne samo kao spektakl. Izgubio sam priliku dijeliti život s ljudima koje najviše volim'', piše Sky News

Lori Vallow i Chad Daybell vjenčali su se u studenom 2019., otprilike dva tjedna nakon što je njegova prethodna supruga Tammy ubijena. Iako se isprva mislilo da je Tammy umrla prirodnom smrću, autopsija je kasnije otkrila da se ugušila. Kada je prijavljeno da je nestalo dvoje djece, JJ i Tylee, Vallow i Daybell rekli su policiji da je JJ u Arizoni s obiteljskim prijateljem, a Tylee da je umrla godinu dana prije. JJ-ovo tijelo bilo je umotano u vreće za smeće, a ruke su mu bile vezane ispred njega ljepljivom trakom. Tyleeini ostaci su pougljenjeni.

VIDEO Nesreća u Brodarici: Auto pokupio dvoje tinejdžera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije