Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar zdravlja:

Ostojić: Tijekom kampanje uzet ću neplaćeni dopust

Rajko Ostojić
Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
02.01.2013.
u 14:21

– Informatizacija bolničkog sustava je završena, a liste čekanja na operacijske zahvate i dijagnostičke postupke smanjene za više od 50-ak posto – rekao je ministar.

– Ukinuo sam privatni monopol u zdravstvu i borit ću se protiv njega i sada i na svojem budućem radnom mjestu – rekao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić na konferenciji za medije koju je organizirao u Ministarstvu zdravlja kako bi predstavio rezultate projekata koji su u zdravstvenom sustavu provedeni prošle godine.

Na novinarsko pitanje misli li pod tim na radno mjesto zagrebačkog gradonačelnika, Ostojić je odgovorio da je mislio na sva radna mjesta na kojima će ubuduće raditi, počevši od odjela na kojem radi u KBC-u Zagreb do profesorskog mjesta na fakultetu.

Dodao je i da će tijekom četverotjedne kampanje za gradonačelničku funkciju ministarstvo voditi njegov zamjenik Marijan Cesarik, koji je njegova zrcalna slika, te tim stručnjaka koji su radili na svim projektima reforme zdravstva koja zbog utrke na lokalnim izborima neće stati, već će se svi projekti nastaviti.

– Tijekom ta četiri tjedna ja ću uzeti neplaćeni dopust, a u kampanji neću koristiti ni jedan resurs ministarstva, od automobila do tajnice – ustvrdio je Ostojić. Pobijedi li na izborima, za mjesto njegova nasljednika SDP, poručuje, ima brojne kvalitetne kandidate i kandidatkinje koje bi mogli preuzeti ministarsku fotelju.

Inače je, kaže, informatizacija bolničkog sustava završena, a liste čekanja na operacijske zahvate i dijagnostičke postupke smanjene su za više od 50-ak posto. Pokazuju to i podaci u deset kliničkih bolnica pa je tako, primjerice, čekanje na pretragu CT-om u KBC-u Zagreb u odnosu na lipanj, kada se čekalo 30 dana, u studenome smanjeno na osam dana ili za 71 posto, a u KB-u Dubrava se sa 95 dana u lipnju u studenome lista za CT smanjila na 35 dana ili za 63 posto.

Objedinjenjem postupaka javne nabave ušteđeno je 300-tinjak milijuna kuna, a ta će sredstva, kaže, biti utrošena za daljnje poboljšanje sustava.

Ključne riječi

Komentara 16

KL
klint
19:03 02.01.2013.

Ako platiš može odmah a na uputnicu za 3 mjeseca ista ordinacija ,samo se pitam kamo ide i kome taj novac?

LO
lokun
21:12 02.01.2013.

Neplaćeni dopust, pa plaćeni dopust pa slobodni dani i prođe godinica i ostaje nam samo priča od režimskih novina, televizija najbolji najljepši itd.itd. Po čemu je to on najbolji osim u reklamiranju i samoreklamiranju, što učinio objasnio je jedan od komentatora NIŠTA. E moj Bernardiću šteta što si napustio brod koji tone. Ipak si mogao u Zagrebu proći, zapravo od gospodina Ostojića bi prošao daleko bolje.

CE
cenzura
18:59 02.01.2013.

Smanjene liste čekanja????????????????????? Ovaj besramno laže. Nekidan sam se upisao na pregled reumatologa. Najraniji termin 21.05.2013. i to u bolnici koja mi je skoro 200 km dasleko a putne troškove ne plaćaju. Ako želim obavit pregled u svojoj najbližoj bolnici moram čekati do rujna. Sramota!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije