Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanje bolnica
Povratak na članak

Nabavka tekućeg kisika sada je 300 posto jeftinija u pakračkoj bolnici

U drugoj polovici godine, pohvalio se, u Pakracu će se otvoriti i odjel palijativne skrbi

Komentari 14

NP
n.p
18:08 21.04.2014.

Pozdrav svima! Ja sam jedan zaposlenik pakračke bolnice kojeg je zasmetalo iznošenje poluinformacije o ustanovi gdje zarađujem kruh. Eto opet dolaze u posjetu kada nikoga nema ili je partijski kadar dežuran . Omalovažavaju pakračke liječnike, obmanjuju sestre, a o nemedicinskomcinskom osoblju da ne govorim. Bilo bi lijepo, a i zaposlenici bi bili sretni da dođu za radnog vremena ( ali onda bi ih netko nešto i neugodno pitao, a i ne bi mogu dobiti ekstra plaćenu dnevnicu) Došli su da nam kažu da nam je bolje- mi to ne osjetismo. Jedemo kruh u Pakracu iz Kutjeva (putem postane dvopek), servisiramo vatrogasne aparate u Požegi, jaja nam dolaze iz Požege(što i nije loše jer se putem možda izlegu pilići) Kompletna uprava se vozi svakodevno u Požegu.Pogasili su nam internete na 2/3 mjesta- nisu čuli za flat tarifu(što smo manje informirani to bolje). Neke pretrage koje su se radili u našoj ustanovi više se ne rade, po naputku iz Požege; tj niža je razina usluge . Kažu da će otvoriti novi odjel palijative , a u stvari samo će dio akutnih kreveta s kirurgije i interne prenamjeniti u kronične palijativne, a bit je u tome da ljudima bude što manje dostupno akutno liječenje jer ono košta, pa ako tko umre u međuvremenu jedna mirovina manje i jedan trošak liječenja manje- vlast zadovoljna . Naravno da to rade uz pomoć domaćih unutarnjih izdajnika i prodanih duša. U Požegi je sve krasno i bajno, no boje se istine i nitko nema uvida u njihovo poslovanje, a kod nas ništa ne valja. Specijalisti iz Požege zbilja su dostupni ovdje u Pakracu, tako da nam je jednostavnije doći u Zagreb nego po šumama i gorama poći u Požegu. Kojim povodom je gospon Ronko došao, tko ga je zvao, na osnovu čega on drži konferenciju za novinstvo, zar to ne bi trebao raditi ministar? Očito, počela je predizborna kampanja. Valjda mu je ova bolnica toliko draga jer je prije spajanja bolnica posavjetovao i svoga sina da dođe iz Beograda i zaposli se u pakračkoj bolnici, a ne u požeškoj. Ne govore istinu o finacijama, prije dolaska na vlast SDP-a bili smo jedni najboljih bolnica što se tiče vraćanja starih dugova , a samo tijekom sanacije u 2013 napravljeno je preko 3 miliona novog duga. Eto imamo Hrvatki ponos u Kninu i tugu i jad u Pakracu (bolnica je bila na prvoj crti odbrane , nije pala, ali je zato tiho pala potpisom trenutnog ministra.)

VL
Avatar kozmoastronaut
kozmoastronaut
16:27 21.04.2014.

Pacijentima nije na ruku odlazak iz Pakraca u Požegu, a koliko sam čuo nijedan ozbiljniji požeški doktor još nije došao u pakračku bolnicu pa znači da je pakračka bolnica samo papirnato spojena s požeškom. Btw, malo je čudno da u u sredini sjedi neki tamo Ronko, a ne ministar, a možda i nije čudno jer su mu sina zaposlili u pakračkoj a ne požeškoj bolnici.

VL
Avatar tajar
tajar
14:22 21.04.2014.

Tko je do sada vjerovao Ostojićevim obečanjima, neka vjeruje i dalje!

VL
PO
ponavljac
19:25 21.04.2014.

Što ti je biti visokoobrazovan, još ako si i član neke partije poput SDP-a, tvoje znanje je beskonačno i smao j epitanje dana kada će ih pozvati u oxford kao redovne profesore. Tako je mene sa završenom osnovnom školom i trojkom iz matematike iznenadilo da nešto može biti 300% jeftinije , po onome što sma ja učio to bi značilo da za uslugu/robu vrijednu 100 kn dobavljača bolnici daje 200 kn jer koriste njegovu robu . Sad mije itekako žao što i ja nisma završio neki fakultet , posebice medicinski pa da shvatim kako nešto može biti 300 % jeftinije , a mogu smao zamisliti kakva znanja imaju iz svoje struke . zato oni i beru po 20 000 i više kuna , zaslužili su tako pametni i obrazovani

VL
DO
DocSlav
19:17 21.04.2014.

Kao običan pacijent, koji nažalost mora koristiti usluge pakračke bolnice, moram primijetiti da je usluga od loše postala katastrofalna. Liste čekanja su sve duže, za obične pretrage "nema termina", vlada totalna dezorganizacija, jednom riječju - kaos.

VL
Avatar Glina74
Glina74
07:54 22.04.2014.

ponavljać i ja sam ti propali đak i ja ne znam koliko je 300% jeftinije ali kada naš ministar računa sa 300% jeftinije pa kada si malo razmislim mogli bi ti i ja da se bacimo u politiku i da i da budemo i mi ministri i da u hrvatskoj sve pojeftini za 300% hahahahahah 300% manje smiješno hahahaha

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
14:38 21.04.2014.

Prosto je za ne vjerovati na kakve grane je spao ovaj čovjek.

VL
NV
novo vriijeme
14:23 21.04.2014.

Koliko može neargumetiranih i nelogičnih tvrdnji izigovoriti Ostojić u obranu svoj odluka. Svi su ti profesori na raspolaganju stanovnicima Pakaraca kao što su bili i prije spajanja, Dobiješ uputnicu i čekaš svoj red najčešće koju godinu. I kako je too smanjena lista čekanja ako je broj zaposlenih isti. Jedna je razlika što pacijenti moraju plaćati put u drugi grad za preglede iz svog džepa ili se doktorima plaća put u Pakrac. I gdje je tu ušteda?

VL
NV
novo vriijeme
14:57 21.04.2014.

Ovo što Ostojić radi sa spajanjima zapravo je divlja kategorizacija bolnica motivirana smanjenjem troškova i imenovanjima svojih direktora a ne boljom kvalitetom usluge. Ona katregorizacija bolnica koju je napravio Milinović a sastojala se u podjeli diploma za zid ravnatelja rađenaa je u suradnji sa Ostojićem i njegovim stručnjacima. Izborno pitanje za HDZ ako dođe do neke vlasti : hoće li opet imati patrijski koncenzus sa ostojićem i nastaviti ovo zdravstveno bunilo ili će ovog puta iskreno raditi sa stručnjacima.

VL
ĐE
đelek
15:09 21.04.2014.

Akad če u toj čuvenoj reformi početi zapošljavanje sestara ili dotićni gospodin misli da je jedna dovoljno na 20 pcijenata!!Lječnike se uuglavnom redovno prima ,,što je uredu!!Ali goruči problem je strahovito velik manjak sesara i tehničara,,te golem višak nemedicinskog osobljaa!!!

VL
Avatar Glina74
Glina74
08:14 22.04.2014.

najbolje bi bilo da nam kakovi profesor iz matematike jedno za sva vremena objasni kako ide sa tim % ako je nešto toliko i toliko % jeftinije ako je nešto skuplje toliko i toliko % to još nekako kužim aim a da nešto može da bude 300% jeftinije i to ne kužim možda je to mova Matematika od naše vlade pa se dobro šuje ako se kaže 300% posto i ako i sam ministar ne zna koliko je to matematičari i ministri vi ste sada na potezu objasnite nama propalima đacima koliko je to 300% jeftinije

VL
DO
doktorica
18:37 21.04.2014.

koliko još eksperimenata treba biti da bi se uvidjelo da sve to vodi u propast hrvatskog zdravstva....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.