Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemir u tv kući

Direktorica BBC Newsa i zamjenik odstupili s položaja

Helen Boaden, BBC (1)
NI Syndication/PIXSELL
12.11.2012.
u 10:11

Helen Boaden bila je direktorica vijesti kada se prošle godine odlučivalo da se na televiziji ne emitira prilog u kojem se bivšeg voditelja TV emisija na BBC-ju Jimmyja Savilea optužuje za zlostavljanje djece

Nakon što je u subotu objavljeno da je direktor BBC-ja George Entwistle podnio ostavku zbog objavljivanja neistinite informacije, direktorica BBC Newsa Helen Boaden i njezin zamjenik Steve Mitchell zamoljeni su da odstupe sa svojih položaja dok se čeka ishod unutarnje istrage, javlja BBC.

Podsjetimo, u emisiji Newsnight, zastupnika u Domu lordova Alistaira McAlpinea povezalo se sa seksualnim zlostavljanjem djece, što se pokazalo netočnim. Ni Boaden ni Mitchell nisu sudjelovali u odlučivanju oko prikazivanja netočnih informacija u toj emisiji. Međutim, Helen Boaden bila je direktorica vijesti, a Entwistle direktor BBC Visiona kada se krajem prošle godine odlučivalo da se u Newsnightu ne emitira priča u kojoj se bivšeg voditelja TV emisija na BBC-ju Jimmyja Savilea optužuje za zlostavljanje djece, a unutarnja istraga čiji ishod se čeka povezana je s time.

Helen Boaden zaključila je da ne može obavljati svoju dužnost dok se ne završi istraga, izjavio je Ken MacQuarrie, direktor BBC Scotlanda. Boaden i Mitchella privremeno će na položajima zamijeniti Fran Unsworth i Ceri Thomas.

>> Direktor BBC-ja podnio ostavku zbog pogreške u emisiji Newsnight

Ključne riječi

Komentara 1

TM
tesla moj ponos
14:36 12.11.2012.

Prave se Englezi ! Dužan kao Grčka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije