Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Gantner

'Ostati s Jakovinom bilo bi gubljenje vremena'

'13.03.2012., Zagreb - Hotel Antunovic, Konferencija Europska buducnost Hrvatskog poljoprivrednika . U sklopu projekta IPA Tehnicke pomoci EU ciji je korisnik Agencija za placanje u poljoprivredi, rib
'Robert Anic/PIXSELL'
31.08.2013.
u 19:00

Od triju sada bivših pomoćnika jedino Luka Čuljak, zadužen za ruralni razvoj i EU suradnju, nije smijenjen na vlastiti zahtjev

– Moji su planovi bili vrlo realni i trebalo ih je brzo odraditi, a kako je postalo izvjesno da to neće ići, trebalo je biti pametan, zahvaliti se i otići – kaže dojučerašnja pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner, treća u nizu pomoćnika Tihomira Jakovine koji su u posljednjih šest mjeseci razriješeni dužnosti.

Teške riječi

Poznavatelji prilika u Ministarstvu kažu kako se posljednjih mjeseci vodio otvoreni rat na relaciji Gantner – Jakovina, koji je na kraju kulminirao i teškim riječima Jakovini da je "glup i nesposoban" te da ona "daje ostavku". No, Vesna Gantner objašnjava tek kako je na posao u Ministarstvo došla da radi. Kako se s ministrom nije slagala u nizu ključnih problema niti je bilo brzih pomaka, ostanak bi bio, dodaje, samo gubitak vremena. Još uvijek vjeruje u realizaciju velikih potencijala hrvatske poljoprivrede. No ni gotovo dvije godine od početka Jakovinina mandata ni stotine neobrađenih državnih hektara nisu dane u zakup, niti je zaživjela strategija ruralnog razvoja Hrvatske, dok je mimoilaženja bilo i zbog novog sustava potpora i komuniciranja s poljoprivrednicima za nedavnih prosvjeda. Za kuloarske priče o svađama s Jakovininom zamjenicom Snježanom Španjol kaže kako u poslu nema emocija ni sukoba na osobnoj razini. No, svojedobno je, nije tajna, i Jakovina bio u sukobu sa svojom zamjenicom, koja je i sama najavljivala da će u njegovu ministarsku fotelju.

Od triju sada bivših pomoćnika jedino Luka Čuljak, zadužen za ruralni razvoj i EU suradnju, nije smijenjen na vlastiti zahtjev. Tajnica Ministarstva nazvala ga je i rekla mu da isprazni ured.

Goran Rubin, pomoćnik za šumarstvo i drvnu industriju, razriješen je, gotovo u tajnosti i na vlastiti zahtjev, jer se nije mirio s pozicijom "fikusa" u Ministarstvu, a navodno je odbio potpisati i neke dvojbene dokumente.

Još smjena?

Naš izvor tvrdi da će smjena u Ministarstvu biti još. Navodno je na odlasku i šefica Poljoprivredne savjetodavne službe Marina Mikšić jer je u dogovoru s pomoćnikom ministra Lukom Živanovićem provela jedan natječaj mimo znanja ministra. On je pak, tvrdi se, krivac i za upitnu odluku Vlade o prodaji kukuruza iz robnih zaliha koja još nije realizirana. I Jakovina bi već bio smijenjen da se Vlada ne boji novih potresa i pada imidža. Zato se navodno traži izlazna varijanta "obiteljskih razloga" koju će imati već početkom rujna, kad u braku s europarlamentarkom Sandrom Petrović dobiva prinovu.

>> Predah ministara Vrdoljaka i Jakovine uz trudne supruge

>> Jakovina miče ljude umjesto da šef makne njega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije